Marie Retpen udstiller glaskunst i Galleriet

Aarup

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Mød kunstneren 29. juli, klokken 13-17 – i Galleriet – midt under Singer Songwriter Festivalen

Marie Retpen udstiller i august glaskunst hos Kunstforeningen Galleriet, som holder til i kælderen under Kulturhuset Industrien. 

Allerede lørdag 29. juli, klokken 13-17 kan man møde kunstneren i Galleriet – følg blot den røde løber ved Industrien.  Det er i øvrigt samme dag, hvor der er Familie og Singer Songwriter Festival på Sanggaards Plads. 

Marie Retpen er dansk glaskunstner, internationalt anerkendt, skriver Kunstforeningen Galleriet i en pressemeddelelse.

Det bærende element i Marie Retpens praksis er et ønske om skabelse af både nysgerrighed og beundring hos beskueren. Hendes arbejde spænder fra unikke hverdagsobjekter til skulpturelle installationer i blæst glas, og hun er optaget af at bibeholde glassets bløde og formbare karakter i de endelige værker. 

Marie har gennem tiden udviklet sine egne teknikker, hvor hun blæser i forskellige materialer, for derved at opnå variation i de enkelte produkters form. 

 Marie er uddannet fra Kosta Glasskola i Sverige og Royal College of Art i London. Hun har udstillet på gallerier og museer over hele verden, fra Charlottenborg i København til museer i New York. 

Marie har modtaget en lang række priser og legater bl.a. arbejdslegat fra Statens Kunstfond, der også har indkøbt hendes værker. 

Fernisering torsdag d. 3. august kl. 17-18. Alle er velkomne, gratis adgang til Kulturhuset Industrien, Bredgade 73-75, Aarup. 

Del denne historie på: