Maj i Galleriet: Mette Fischer og Indigo Richards udstiller

Aarup

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Torsdag 4. maj klokker 17 – 18 holder Galleriet i Kulturhuset Industrien fernisering i anledning af en ny udstilling, som kan ses i hele maj. 

Mette Fischer har igennem mange år lavet skulpturer mest af mennesker og især kvinder. Hun forsøger at holde sine figurer grove og lette, men med stramme linjer og proportionerne i orden. Der skal være noget for øjet og hjernen at arbejde med. Hun holder meget af frodige kvinder, som tydeligvis også holder meget af sig selv.  Materiale kan være meget forskelligt, men hendes største kærlighed er bronzen. Det er tungt, beskidt og langsommeligt at arbejde med, men det giver et specielt liv til skulpturen og stor holdbarhed. Selve processen er altid spændende fra ler til voks og videre til bronze. Under alle trinene kan skulpturen mislykkes eller måske få noget ekstra fordi tingene ikke altid falder ens ud. Mette har gået på Skupturlinjen på Århus Kunstakademi i 2 år og før det arbejdet med ler og raku brænding på Randers kunstskole. 

Indigo Richards med familiære relationer til Aarup bor I Odense, født 1966 i Ibiza, er uddannet på Det Fynske Kunstakademi i 1993.

Hun viser lidt forskellige mindre værker fra sit virke. Enkelte fra sin Watering Flowers serie, men også ældre fra serien af ARTER og microorganismer.

 Deltog i 2022 på territorium/ território, Lissabon, Portugal med QWERTY,  Der Anders og 100% Indigo, på HUSET i Asnæs, og har lige haft en seperatudstilling, Metal Mountain på Galleri Sandberg i Odense 2023.

Alle er velkommen til ferniseringen, og der er gratis adgang til udstillingen. 

Galleriet og Kulturhuset Industrien finder man på Bredgade  73-75 i Aarup.

Del denne historie på: