Lys og musik i Aarup kirke Tirsdag den 21. februar kl. 19

Aarup

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Februar kaldes for ”Blide måned”, da vintermørket er aftagende og lyset atter får fodfæste. Det skriver Aarup Kirke i en pressemeddelelse. 

At lyset endelig er på vej, markeres tirsdag 21. februar klokken 19 i Aarup Kirke, hvor kirkens rum vil være helt mørkt, kun oplyst af stearinlys og forskellige spotlights i alle regnbuens farver og udformninger. 

Musikken ved denne lysgudstjeneste vil lyde oppe fra orgelpulpituret, her vil Aftenkoret stå sammen med Eva Østergård på tværfløjte og Per Veber på violin. Per Veber står også for lyset, som spiller en stor rolle: Lyset skal underbygge stemningen i de forskellige musikstykker. Elisabeth Koch akkompagnerer på orgel og klaver. Som indledning spilles en improvisation over Bent Fabricius-Bjerres Norwegian Sunset. 

Herefter endnu en improvisation over ”Der er ingenting i verden så stille som sne” efterfulgt af en nyskrevet vintersang. I forlængelse af teksten til fastelavnssøndag synges en motet over den. 

Oplæsningen af Kærlighedens lovsang akkompagneres af Bach/Gounods Ave Maria, Bachs Air og Åbent Landskab. Til slut synges en sang om det spinkle håb om snarligt forår, hvor vintergækken er et af de første synlige tegn. Som postludium skal vi høre tonerne fra What a Wonderful World.. 

Mellem musikken og korsangen, vil der være små tekstlæsninger til eftertanke og håb, oplæst af sognepræst Rikke Knudsen.

Del denne historie på: