Louise Trankjær udsender thriller

Aarup

16. marts 2022

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Udgives 2. april på krimimessen i Horsens

Louise Trankjær, forfatter, oversætter, anmelder og redaktør, deltager for første gang i Krimimessen i Fængslet i Horsens den 2. og 3. april. 

Den helt særlige grund til det, er at forlaget Brændpunkt har valgt netop Fængslet som ramme om udgivelsen af Louise Trankjær og Torkild Tellefsens nye roman ”Spillet”, og det er ikke så mærkeligt, for bogen er nemlig en thriller. 

Louise Hvilshøj glæder sig til krimimessen og ikke kun på grund af den nye roman. 

– Jeg har arbejdet som redaktør for flere af de forfattere, som man kan møde på krimimessen, så jeg, jeg tror det bliver hyggeligt, siger Louise, der har base i sit hjem på Vestergade i Aarup. 

Det er anden gang, at hun skriver en bog sammen med Torkild Thellefsen.  I 2020 udkom deres første epos, ”Stalingrads Engel”. 

– Vi har været sammen om ideudviklingen, hvorpå Torkild har lavet det første udkast, som jeg så har skrevet igennem og finpudset. Så du kan sige, at Torkild laver lagkagebunden, mens jeg fylder op med creme, glasur og krymmel, fortæller Louise, som også har dialogen med forlagsredaktøren og på baggrund af den laver den sidste gennemskrivning. 

Fantasyroman til efteråret

Til efteråret udsender Louise Trankjær i forbindelse med fantasy-festivalen bog nummer to i Syvstjernesagaen. 

Den første bog ”Lysets datter”, udkom i 2020. 

– To år imellem udsendelsen af nummer et og to er for lang tid, så jeg har aftalt med forlaget, at der fremover skal komme en om året. 

Elsker at oversætte

Når det har trukket ud, skyldes det, at Louise har travlt på flere fronter, sin familie herunder to børn, der går i skole, og en, som ikke gør det, og så hendes arbejde. 

– På det seneste er det mest oversættelse af romaner fra engelsk til dansk, som fylder min arbejdsdag. Og jeg elsker det, for det minder lidt om at skrive sin egen roman, men jeg behøver ikke få alle ideer selv. 

– Så oversættelse er lystbetonet, og jeg opfatter det slet ikke som arbejde, ja, jeg er privilegeret, men det vil jeg ikke fortælle forlagene, for så får jeg ikke så meget i løn, siger Louise med et smil. 

Forlagsbeskrivelsen af spillet 

”Du er en vinder, og du elsker at spille, og om lidt vil jeg invitere dig til det ultimative spil, og jeg ved, du vil sige ja. Du kan slet ikke lade være.” Det ultimative spil er spillet om menneskets skæbne og i sidste ende det enkelte menneskes valg. Hvordan reagerer et menneske, der får den endelige dødsdom? Hvilke faktorer kommer i spil, når en person får at vide, at han eller hun kun har få måneder tilbage at leve i? Tager man imod udfordringen, finder sin indre styrke og kæmper imod? Eller resignerer man og lader alt falde fra hinanden? En gruppe magtfulde mennesker står bag Spillet, et psykologisk drama med tårnhøje odds, hvis intetanende brikker er virkelige mennesker. Men går spillerne selv fri, når det kommer til stykket? Spillet er en nervepirrende spændingsroman om menneskeskæbner, magt, psykologi og etik. 

Louise Trankjær

Louise Hvilshøj Andersen Trankjær er født i 1978 i Odense. Hun er cand.mag. i litteraturvidenskab og freelance redaktør, anmelder og oversætter i sit eget firma Skriv for livet (skrivforlivet.dk),som har base i Aarup.

Hun har udgivet The End of Immortality i USA i 2017, Stalingrads engel i 2020 og Lysets datter, første bog i Syvstjernesagaen, i 2020. 

Torkild Thellefsen

Torkild Thellefsen er født i 1969 i Aalborg. Han er cand.scient.bibl, ph.d. og dr. merc. Hans skønlitterære forbillede er Umberto Eco.

Del denne historie på: