Legoklodser til ukrainske børnehjemsbørn

Aarup

Aarup Rotary klub samlede i 2019 brugte LEGO-klodser ind med stor hjælp fra flere af byens butikker. 

– Opbakningen fra borgerne i Aarup og omegn var overvældende, fortæller Lars Gregernsen, der er sekretær i Aarup Rotary Klub. 

Klodserne skulle nu sorteres og lægges i mindre æsker, og dette skete henover vinteren med stor hjælp fra SFO’en på Aarupskolen samt Frøbjerg/Orte Friskole. Eleverne gik op i projektet med stor iver og LEGO-klodserne blev sorteret og lagt i æsker med et foto af en bil, et hus, eller hvad der nu kunne bygges af de respektive sæt. 

– Pallen med LEGO-klodser var nu klar til at blive sendt til Ukraine, men så kom corona-nedlukningen i marts 2020, hvilket gjorde, at vi pænt måtte vente på bedre tider. Man kan ikke just sige, at der er bedre tider i Ukraine i dag, men situationen har dog ændret sig markant, og via vor gode samarbejdspartner i Ukraine, Lviv International Rotary Klub, er pallen med Lego klodser nu kommet til sin ret på et børnehjem i Lviv, fortæller Lars Gregersen. 

For otte måneder siden husede børnehjemmet større børn, som siden blev sendt til Kroatien. I dag har børnehjemmet modtaget væsentligt yngre børn fra det østlige Ukraine. Pokrova Family Home i Lviv har lige nu 60 børn i alderen 6-18 år, som er kommet til Lviv efter nogle traumatiske oplevelser i det østlige Ukraine. 

– LEGO-klodserne blev hurtigt deres favoritlegetøj, og det varmer meget at se den glæde hos børnene, da de modtog kasserne. Børnene flokkedes om at være med til at bære kasserne ind, og de blev straks åbnet. Kasserne blev leveret af to danske medlemmer fra Lviv International Rotary Klub, Lars Vestbjerg og Jakob Dalhoff, som begge arbejder i Lviv. 

– Aarup Rotary Klub er glade for opbakning fra byens borgere og butikker, og vi er meget kede af den lange tid, der inden vi kom i mål med projektet. Aarup Rotary klub har fra 2019-2022 startet og afsluttet flere andre mindre og større projekter, så det er et særsyn at et projekt kører over så lang en periode, fortæller Lars Gregersen, som kan kontaktes for information om Rotary, på telefon 52343464 eller mail whisky@lgwhisky.dk

Del denne historie på: