Kys og kør? – Ja, selvfølgelig

Aarup

14. november 2021

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Kommer der et kys og kør-anlæg ved Aarupskolen inden for den næste fireårs periode? Det var det første spørgsmål, som de 15 kandidater i panelet på vælgermødet på Industrien forleden skulle tage stilling til, og får de magt, som de har agt, så kommer det længe ønskede anlæg, der i hvertfald blev blåstemplet af S og V.

– Selvfølgelig, lød det fra Poul-Erik Svendsen, mangeårig og nu afgået leder af Aarupskolen, der mindede om, at det var et 10 år gammelt projekt, der var kommet og gået på prioriteringslisten. Han mindede om, at nogle af skolens elever bor 10 kilometer væk.

Heller ikke Venstres Nikolaj Leed Henriksen havde betænkelighed ved at love, at anlægget kommer.

Ole Dupont Kofod medgav, at ideen var god, men opfordrede samtidig til, at forældre i stedet for at køre deres børn i skole skulle overveje, om de ikke kunne gå eller cykle.

Den bar Mogens Mulle Johansen (SF) med på et stykke ad vejen.

– Ideelt set cyklede alle børn i skolen, men sådan er verden ikke, og derfor er det nødvendigt med sikre tiltag for dem, der kører hertil. Men vi skal have flere cykelstier, og så skal forældre også lære deres børn at cykle, lød det fra SF’eren.

Poul Poulsen (R) benyttede lejligheden til at grave et andet gammelt projekt frem – en trafiksikker passage af Møllebakken.

– Tidligere snakkede vi om en tunnel, måske skulle vi undersøge en fodgængerovergang, sagde han og mindede om, at puljen til trafiksikkerhed med sine 2,7 mio. kroner ikke er guldrandet.

Del denne historie på: