Julemiddagen reddet for 46 trængende familier

Aarup/Vissenbjerg

16. december 2022

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Selv om manges økonomi er påvirket af inflationen, så skortede det ikke på giveglæden, da Lions Vissenbjerg-Aarup samlede ind til fordel for økonomisk trængende familier

32 familier sidste år, så må vi hellere se, om vi kan komme op på 46 i år. Sådan lød kalkulationen hos Lions Club Vissenbejrg-Aarup forud for klubbens 8. juleindsamling til fordel for trængte familier.

Nu kunne man tro, at indsamlinger til Ukraine og stigende priser på både energi og dagligvarer, som alle kan mærke i husholdningsbudgettet, kunne sætte sine begrænsninger på folks lyst og evne til at give til at donere, men det syntes ikke at være tilfældet, da Lions samlede ind lørdag 3. december ved Coop 365-butikkerne i Aarup og Vissenbjerg.

Der kom masser af rødkål, kartofler, ris og julegodter og i et vist omfang også gaver til børnene i indkøbskurvene, og det, der kom for meget af tager butikkerne tilbage og veksler til ferskvarer som medister, flæskesteg og fløde, når vi kommer tættere på jul.

– Selvfølgelig var der også nogle der kom med spidse bemærkninger som en, der på vej over til sin store bil sagde: Er det mig, I samler ind til, jeg har også brug for hjælp, fortæller præsident Ole Bondesen.

Men der var langt flere af de gode oplevelser, som den ældre kvinde, der kom og bad om hjælp, da hun havde fyldt en hel indkøbsvogn til indsamlingen. Eller ham der henvendte sig og stak indsamlerne en 500 kroneseddel med ordene: “Skulle det ikke være nok?”.

Det er Assens Kommune, der med sit kendskab til familierne finder de mest trængende. Familierne forbliver anonyme for Lions, der pakker kasserne efter oplysninger om antallet af børn og voksne og afleverer dem til kommunen, som sørger for distributionen 22. december.

Del denne historie på: