Ingen ny asfalt på veje og gader, der står overfor planlagte opgravninger

Aarup og hele Assens Kommune

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Mange huller, masser af løs grus og et utal af revner i asfaltbelægningen på Møllegårdsvej og navnlig på strækningen mellem Møllegårdsvej 5 og t-krydset, hvor Åløkkevej og Vestergade møder Møllegårdsvej. Sådan var vejens forfatning i flere måneder, indtil de værste huller netop er blevet fyldt op med frisk asfalt. 

Det fortæller Hans Walmar, som bor på Møllegårdsvej 5, som ofte kontakter Assens Kommune for at fortælle om vejens tilstand. 

Det gjorde han således 4. juni, dagen efter at en ældre borger på sin cykel væltede i det løse grus, og slog sig så blodet flød. 

– Det er en fejl, at hullerne ikke er blevet lappet. For vi har faktisk to hold kørende rundt for at lappe huller, fortæller Jane Christine Willander, der er afdelingsleder i Vej og Trafik. 

Til gengæld er det helt efter bogen, at Møllegårdsvej ikke på seneste har fået ny asfaltbelægning. 

– Veje og gader, som står overfor planlagte opgravninger, får ikke ny belægning, før end gravearbejdet er overstået. I Aarup skal Assens Forsyning meget snart separere overfladevand fra spildevand, ligesom Assens Fjernvarme er i gang med at nedgrave stikledninger. 

Et problem i måske 20 år

Hans Walmar mener, at asfaltbelægningens ringe tilstand på den nævnte strækning af Møllegårdsvej er et tilbagevende problem og måske har været gældende i helt op til 20 år. 

Hans Walmar tror, at slitagen på vejen skyldes, at Møllegårdsvej i stort omfang bliver brugt som omfartsvej af mange tunge lastbiler, entreprenørmaskiner og landbrugsmaskiner, der på den nævnte strækning ofte enten gasser op eller bremser op – og netop det fremmer beskadigelse af belægningen.  

Til det siger Jane Christine Willander: 

– Jeg ved ikke specifikt om den strækning er stærkt belastet af tung trafik, men den kunne godt fungere som en ”smutkørsel”, så muligheden er der.

– Såfremt vi får henvendelser på meget tung trafik, laver vi en tælling på antallet af den tunge trafik, dernæst kigger vi på sammen med Fyns Politi. om man kan forhindre gennemkørsel af den tunge trafik.

– Det er ikke altid vi kan gøre noget, hvis der ikke er andre veje, som er bedre for fremkommeligheden for den tunge trafik, fortæller Jane Christine Willander. 

Del denne historie på: