Industriens Foredragsforening forårsklar med nyt program

Aarup

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Industriens Foredragsforenings bestyrelse har ikke kun proppet sig med klejner og konfekt i den søde juletid. Nej, de har også taget sig tid til at strikke et program sammen for de kommende måneder. 

Kim Larsen og kristendommen 

Onsdag den 24. januar åbner foredragsforeningen døren til et sangforedrag med Helle Erdmann Frantzen og Jost van Ingen. 

Da Kim Larsen engang blev spurgt om, hvor hans inspiration kom fra, pegede han uden at tøve op mod Gud; og i en anden anledning har han fortalt, at det var helligånden, der rørte ham, når han om natten komponerede nye sange. 

I mange af hans tekster finder vi da også ord som nåde, miskundhed, bøn, himmel, engle og vorherre – ligesom mange af hans sange rummer henvisninger til biblen og den danske salmeskat. 

I skal høre om Kim Larsens forhold til kristendommen og dykke ned i de af hans sange, der er præget af hans kristne livsholdning – lige som vi selvfølgelig sammen skal synge et udvalg af hans sange fra højskolesangbogen. 

Helle Erdmann Frantzen er kirke- og kulturmedarbejder. Jos van Ingen er organist. 

Konflikt, krig, kamp, kammeratskab, krise og kærlighed

Krigsveteranen Andreas Bloch-Boas fortæller onsdag den 28. februar klokken 19 om at være soldat i krigen på Balkan og Irak og om de personlige konsekvenser, det har haft for ham at deltage.

Konflikterne mellem Israel og Palæstina

Lars Erslev Andersen fortæller onsdag den 6. marts klokken 19 om den seneste krig mellem Israel og Hamas, de tidligere konflikter mellem Israel og palæstinenserne.

Efterforskningen i Blekingegadesagen

Forhenværende kriminalassistent Christian Medom holder onsdag den 17. april klokken 19 foredrag om den spektakulære sag med tråde til Mellemøsten.

Det praktiske

Alle foredrag foregår i bio-salen i Kulturhuset Industrien, Bredgade 73-75 i Aarup.

Entreen er på 80 kroner, med mindre man er medlem, for så koster det kun 60 kroner. 

Medlemmer af Vissenbjerg Borger- og Kulturforening skal også kun betale 60 kroner. 

Medlemskab af Industriens Foredragsforening koster 50 kroner årligt. 

Medlem bliver man ved at indbetale 50 kroner til vores konto i Sparekassen Danmark, tidligere Totalbanken: 6880 10 799 29. 

Del denne historie på: