Hotel Aarup Kro: Stedet hvor bøffer og banditter mødes til et godt glas rom

Aarup

29. august 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Det sker fredag den 29. oktober 

Mon den nye politienhed i Assens stormer Hotel Aarup Kro fredag den 29. oktober? For blodet vil – sikkert som i Aarup Kirke – flyde i stride strømme på hotellet – og vel at mærke ikke kun fra bøfferne på tallerkenerne – men i hele den store sal. Og for at sætte trumf på, vil hotellet også vil blive indtaget af svindlere, tyveknægte, ludere, lommetyve, platugler, rovmordere, falskmøntnere og såmænd også en folketingspolitiker med et ustyrligt kønsliv. Ja, så kan det vel ikke udelukkes, at strømerne stiller med et salatfad og en flok hærdebrede betjente. 

– Det ve’ man aller en ski’ om, siger krofatter Casper Andersen, som bedyrer, at betjentene selvfølgelig er velkomne i Aarup denne aften. 

– Jeg vil dog råde dem til at bestille bord i forvejen, for jeg kan mærke på mit vand, at billetterne vil blive revet væk, som de blev, da vi ville holde arrangementet i marts og oktober sidste år. 

Og hvad er det så, at politiet og alle andre risikerer at gå glip af, hvis ikke de griber knoglen og bestiller en billet, der i øvrigt koster 200 kroner, på tlf. 6443 1013. 

”Bøffer, banditter og et godt glas rom”, såmænd. Et arrangement, som d’Herrer Casper Andersen, Aksel Jørgensen og Henning Frandsen er gået sammen om. 

Rom fik lov at lagre

Som så meget anden spiritus bliver rom bedre, jo længere den får lov at lagre. Med det in mente kan gæsterne til ”Bøffer, banditter og et godt glas rom” kun glæde sig, netop fordi arrangementet to gange blev aflyst sidste år – og som så meget andet sjov på grund af coronaen. 

Med andre ord har rommen fået ekstra lagringstid hos Vinum, fortæller indehaveren Aksel Jørgensen, der skal stå for romsmagningen. 

Hakkebøffer i fruestørrelse

Inden han skænker rom i glassene, har deltagerne mæsket sig i hakkedrenge, som kræver en stor tallerken. 

– Det er, som vi si’r her på kroen, hakkebøffer i fruestørrelse, så gæsterne behøver ikke ta’ ma’pak’ med – og hvad der er ræ’di’, ræ’di’ godt, er, at bøfferne er lavet af det bedste oksekød, som er til at opdrive her på øen, siger krofatter Casper Andersen. 

Når bøffen skvulper rundt i maverne, er tiden kommet til, at Henning Frandsen, foredragsholder, historiker og journalist, begynder at fortælle røverhistorier. 

Og det kan kun blive godt. Han har i hvert fald haft tid til at øve sig, for de 34 foredrag, han skulle have holdt landet over i foråret, blev alle aflyst – på grund af corona. 

Rom bekæmper coronavirus

Men det med coronapandemien er der måske råd for, siger Aksel Jørgensen:  

– Jeg har hørt, at rom faktisk skulle være noget af en coronavirus-dræber. Om det ligefrem er videnskabelig bevist, ja dee vee jette, men skulle det være en skrøne, så er rom ra’nok et af de bedste midler, som ikke hjælper mod corona, …for at snuppe et glas rom, ja, det ’ bare leifig. 

Del denne historie på: