Hotel Aarup Kro med akvareller på begge etager

Aarup

30. august 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Grete Gøttsche og Anne Branth Pedersen har fået permanent salgsudstilling i kroen

Hvad kan et tilfældigt møde i foyeren ved Vejle Sygehus i maj i år føre til? 

Ja, spørger man Grete Gøttsche, Middelfart og Anne Branth Pedersen, Nr. Aaby, vil svaret lyde noget i stil med: en god snak til at begynde med, derpå visitter og nu, at de begge udstiller akvareller på Hotel Aarup Kro. 

Det viste sig nemlig, at de begge to havde en livslang interesse for at tegne, male, ja kort sagt billedkunst. 

– Jeg har tegnet og malet, siden jeg var barn, og da min far havde en farvehandel, var der ubegrænset adgang til tegnemateriale, siger Anne Branth Pedersen. At male og tegne var dog længe kun en hobby ved siden af jobbet som laborant, men efter at have forladt arbejdsmarkedet, har hun skruet op for at male akvareller. 

En bistroudstilling i Dalarne, hvor familien har en ødegård, satte skub i tingene. 

Tog fart i Dalarne

– Det viste sig, at et svensk europarlamentsmedlem købte to af de fem udstillede akvareller. Og så tænkte jeg, at når sådan en vil købe en af mine akvareller, så må der også være andre. Og siden er det blevet til flere udstillinger og til flere salg, fortæller Anne. 

Grete Gøttsche fortæller også om en livslang interesse for billedkunst. Indtil hun gik på pension, levede hun interessen ud som billedkunstlærer, for så at begynde at lave akvareller. I modsætning til Anne, der lader sig inspirere af især det, hun ser og oplever i naturen, er det nonfigurative akvareller, som hun maler. 

Forleden faldt Anne over en avisartikel, hvor hun læste, at Hotel Aarup Kro skulle levere mad til Frøbjerg Festspils spisehus på ”Højen”. 

Kroen havde hun aldrig hørt om, men tænkte: Gad vide, om det var noget for den at udstille mine akvareller. 

Den var kroejer Casper Andersen med på. Og det viste sig, at han havde så mange tomme, hvide vægge, at Annes 16 akvareller – så mange havde hun på lager – slet ikke var nok til at dække væggene. Og så tænkte hun på Grete. 

Ud af huset

– Jeg ringede til Grete og sagde: Nu er det med at komme ud af huset. 

Det kom Grete. Og derfor kan man i dag se Anne og Gretes akvareller i flere krostuer og lokaler på begge etager. 

– Alle akvareller er til salg og kan købes på stedet, måtte interessen være for det, siger Anne. 

Del denne historie på: