Honningen er en biting

Aarup

17. marts 2022

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Vestfyns Biavlerforening klar med et kursus, der giver indblik i biernes forunderlige verden

Alle fortjener at opleve biernes verden helt tæt på. Det mener man i Vestfyns Biavlerforening, der lige om lidt byder på et kursus i biavl for begyndere.

– Alle fortjener at opleve biernes verden helt tæt på og få et enestående indblik i en af naturens forunderlige indretninger – og som en biting har du mulighed for at høste din egen honning, skriver foreningen i en pressemeddelelse.

På kurset, der begynder torsdag 24. marts på Aarupskolen, får kursisterne indgående viden om biernes liv og deres betydning for bestøvningen af markernes, havernes og naturens blomstrende planter foruden at lære, hvordan man passer en bifamilie.

– Det er en helt særlig oplevelse at følge dens færden i løbet af året, man bliver opmærksom på naturen på en helt anden måde, siger Ole Grønbæk, formand for Vestfyns Biavlerforening.

Teoriaftenerne foregår på Aadupskolen, senere rykker man ud i skolebigården, som ligger på Nørregaard Økologi i Ørsbjerg, her lærer kursisterne i løbet af sommeren at passe en bifamilie i praksis.

– Kommer du først i gang med biavl, vil du finde ud af, agt bierne er en uudtømmelig kilde til forundring, du vil uvilkårligt kigge til bierne for at se, om de flyver, eller om de har pollen med hjem, og hvilken farve de har, siger Ole Grønbæk, for hvem biavl tydeligvis ikke er en biting.

Del denne historie på: