Holmely: Kom og se hvad et plejehjem også er

Aarup

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Holmely holder åbent hus, plejehjemmet i Aarup vil gerne være med til at ændre vores forestilling om, hvad et plejehjem er.

Dagligdagen på et plejehjem er meget mere end personlig pleje. På Holmely i Aarup er det også minigrise, æsler, kaniner, cykelture i frisk luft og meget mere, som man kan høre om, hvis man lægger vejen forbi, når der er åbent hus lørdag 15. april klokken 14-17.

– Mange kender ikke til livet på plejehjem, og der er mange fordomme. Vi vil gerne tale vores område op og vise, at det handler om meget mere end personlig pleje. Vores motto er, at livet skal være værd at leve hele livet, og dagen handler i høj grad om at vise alt det, vi gør, for at de ældre har den følelse i deres hverdag, forklarer aktivitetsmedarbejder Else Marie Kristensen.

Der er mange frivillige kræfter tilknyttet Holmely, og på dagen kan man møde flere af dem, ligesom det vil være muligt at hilse på nogle af besøgsdyrene. Der vil også være faglige oplæg om blandt andet demens og Cykling Uden Alder, hvor frivillige vil fortælle om deres cykeltur over Storebæltsbroen.

Både frivillige og medarbejdere brænder for at give beboerne masser af livskvalitet, og vil så gerne fortælle om det, lyder det i en pressemeddelelse.

Ud over det nævnte vil Birger Pedersen spille kendte melodier på kaveret, der vil være rundvisning på plejehjemmet og mulighed for at møde repræsentanter fra Ældre Sagen, Vågetjenesten og pårørende til beboere. Bliver man kaffetørstig undervejs, er der kaffe og kage for 30 kroner, der skal betales med kontanter.

Del denne historie på: