Højt humør og solskin, da Lindebjergs nye kunstværk blev indviet

Aarup

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

”Levende figurer” er ikke kun for beboere og pårørende. Alle kan komme til at se og røre

Solen smilede om kap med de gæster og beboere, som tirsdag eftermiddag 14. maj var mødt frem til indvielsen af kunstværket ”Levende figurerer”, som har fået plads på plænen ved Lindebjerg.

Erik Jørgensen, som bor på Lindebjerg, bød velkommen, og han glædede sig over, at Lindebjerg havde fået et kunstværk, fortalte han til Folkebladets reporter, som ville vokse, levende som det er, og som ville være der, der når de nuværende beboere ville være gået bort. 

– Jeg håber, i får en god dag og noget at drikke, sagde han. 

Begge dele syntes at gå i opfyldelse, for stemningen var i top, og det skortede ikke på læskende drikke. 

Gæsterne kunne også se en plancheudstilling lavet af en 8. klasse fra Aarupskolen. En udstilling som fulgte stedets brogede historie – amtssygehus de første år, så tuberkuløsehospital i en årrække, derpå Aaruplund under åndssvageforsorgen og nu botilbud for mennesker med psykiske og/eller fysiske funktionsnedsættelse. 

Kunstneren Milena Bonifacine, som på 26. år bor i Skalkendrup på Østfyn, fortalte om kunstværket, som hun havde fået i opdrag at lave. 

Værket består af tre dele, som hver både er skulptur og plantebeholder. 

– Formerne er venlige og rolige, ja måske er det dyr. 

Planterne er hyld, Black Lace, hvor der kommer både blade og bær, som vil vokse med tiden. Man må meget gerne sætte sig på figurerne, fortalte Milena. 

– Værket er lavet af indfarvet fiberbeton, som er blevet sprøjtet på et metalskelet. Det er et firma i Randers, der laver den slags, Jeg lavede skulpturerne i ler i størrelsesforholdet 1:10, som dannede udgangspunkt for det egentlige arbejde, fortæller Milena, der stammer fra Peru. 

Hun har tidligere lavet kunst til pladser og bymiljøer og har udstillet bl.a. på Kunstmuseum Brandts, Louisiana og Charlottenborg. 

”Levende figurer er finansieret af Assens Kommune, Assens Kunstråd og Statens Kunstfond. 

Med placeringen på plænen bag hovedbygningen vil det umiddelbart være beboere, pårørende og personale, som vil få glæde af kunstværket. Men alle er velkommen til at se og røre ved kunstværket. 

Del denne historie på: