Historien om Meny og præsentation af 5560-fortællinger fra land og by på Arkivernes Dag lørdag 11. november klokken 10-14

Aarup

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Der er mindst fire grunde til at besøge Aarup Lokalhistoriske Arkiv på Arkivernes Dag, lørdag 11. november klokken 10-14. 

Hans Walmar vil fortælle om hans seneste udgivelse, tobindsværket ”5560-fortæller fra land og by”. 

Meny markerede i år, at familien Krag havde været købmænd i Aarup i 100 år, og den historie kan man studere i en udstilling. 

Den tredje grund er udstillingen ”små og store begivenheder for 40 år siden”, mens den fjerde er en billedkavalkade på storskærm. Kavalkaden kan i øvrigt også ses den 24. november kl. 17, når Hans Walmar fortæller løs om 5560-fortællinger. 

Der er gratis adgang til Arkivernes Dag, og arkivet holder til i kælderen under Kulturhuset Industrien. 

Arkivernes Dag med Frøbjerg-film og bogkup på Arkivernes Dag i Vissenbjerg

Vissenbjerg Lokalhistoriske Arkiv holder åbent kl. 10-12 på Arkivernes Dag lørdag den 11. november, hvor det viser filmen om Frøbjerg Festspils første forestilling “Røverne fra Vissenbjerg”, der blev spillet i 1986. Filmen startes kl. 10.30

Desuden er der denne dag ekstra rabat på lokalhistoriske bøger: “Dengang i Vissenbjerg Sogn -intet er bestandigt undtagen forandringer”. 192 sider med mange billeder og lokalhistorie om bl.a. skoler, teglværker, købmandsbutikker, kommunen og kirken. Bogen “I røg og damp – fra bondelandsby til stationsby” 183 sider med gode billeder og historier om sognets to stationsbyer Bred og Skalbjerg.  Ingvard Madsens selvbiografi “Min fynske barndom i Bred”. 160 sider om livet i stationsbyen i 1930-40erne skrevet i et muntert sprog. 

Der er kaffe på kanden og alle er velkomne. 

Arkivernes Dag i Rytterskolen

Lokalhistorisk Arkiv Tommerup holder Arkivernes Dag lørdag 11. november kl. 10-14 i den gamle Rytterskole i Brylle, som findes på Ryttergade 3. 

Dagens program er: Kl. 10-14 er der Åbent Hus i arkivet. 

– Man er meget velkommen til at komme med forespørgsler, komme med afleveringer eller blot komme for at se Arkivet, fortæller lokalhistoriker Bjarne Christensen. 

Kalenderen 2024 udkommer denne dag og kan købes for 50 kr.

Kl. 14 til ca. 15.30 er der billedshow i skolestuen med et udvalg af nye, gamle billeder afleveret til arkivet i årets løb. Der er billeder fra hele den gamle Tommerup Kommune, bl.a. af 

gårdmand i Bregnemose, Jeppe Jørgensen Greve, der fik skudt kæben af i krigen 1864;

Besøg på landbrug i Bregnemose og Langsted; Julekort fra Cirkus Louis i Hjelmerup og gensyn med gamle brylleborgere og nyt bykvarter i Brylle i 1960’erne. 

Del denne historie på: