Hærværk mod 22 lygtepæle på ny Grønnemose-Aarup-cykelsti

Aarup-Grønnemose

26. november 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Ledninger er ligeledes klippet over

Det lignede Molboarbejde, at 22 lygtepæle på den nye cykelsti mellem Grønnemose og Aarup først blev sat op, for så at blive gravet op og på ny opsat.

  • Jeg vil da gerne tro, at folk har tænkt, hvad fanden sker der, siger Jane Willander, afdelingsleder i Vej og Trafik, Assens Kommune.

Forklaringen er hærværk mod lygtepælene.

  • I september blev ledningerne inde i 22 master klippet over. Derfor måtte vi grave lygtepælene op for at få installeret nye ledninger, fortæller Jane Willander.

I november var den gal igen.

  • Denne gang er det gået ud over ledninger mellem lygtepælene. 5-7 steder er ledningerne blevet klippet over, fortæller Jane Willander.

Hun har ingen ide om motivet til hærværket, da ingen har påtaget sig skylden eller på anden vis har udtalt sig om det på sociale medier eller andre medieplatforme.

Assens Kommune har meldt hærværket til Politiet og til sit forsikringsselskab.

For at minimere eventuel fremtidig hærværk har Jane Willander aftalt med Energi Fyn, som står for opsætningen af lygtepæle, at det fremover kun har endnu ikke-nedgravede ledninger liggende oven på jorden på kortere strækninger end tidligere. Altså at gravearbejdet udføres på kortere strækninger.

Jane Willander har ikke overblik over omkostninger, og i hvilket omfang etableringen af lygtepæle bliver forsinket. Kun et er sikkert:

  • Det er mega ærgerligt med dette hærværk.

Del denne historie på: