Grønland i ord og akvareller åbner ny foredragssæson

Aarup

28. august 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Kulturhuset Industrien onsdag 1. september klokken 19.00

”Mine år i Grønland” kalder Klaus Møller sit foredrag, som han 1. september klokken 19 holder i Kulturhuset Industrien, nærmere bestemt i biografsalen.  Med dette foredrag åbner Industriens Foredragssæson en ny sæson.  

Klaus Møller, som bor i Billeshave, er i dag forfatter og pensioneret lærer. 

Om foredraget skriver Industriens Foredragsforening på sin hjemmeside: 

Tag med på en fantastisk rejse i Grønland, fra Disko til Qaanaaq og fra Østkysten til Nuuk, når Klaus Møller fortæller om sine år i Grønland og læser digte op fra sin bog ”Tumit – Spor i mig af Grønland”. 

Klaus Møller boede med sin familie og arbejdede som lærer mange år i Grønland for at vende tilbage til Danmark for 12-13 år siden. Men hans søn, svigerdatter og to børnebørn bor stadig i Nuuk.

Så han kommer til Grønland flere gange om året, ofte i længere perioder, og har på den måde et fint billede af det nuværende, selvstyrende Grønland og det Grønland, som var for nogle år siden. 

I Nuuk er der sket en eksplosiv udvikling, mens der i små byer og bygger på alle måder, bortset fra en vis fraflytning, er sket meget lidt de senere år, siger Klaus Møller.

For et par år siden udgav han digtsamlingen ”Tumit – Spor i mig af Grønland” med indtryk og oplevelser fra årene nordpå. I sit foredrag vil Klaus fortælle historierne bag digtene og læse nogle af dem op. Han vil også vise billeder fra Grønland, især de smukke akvareller, som Jette Jørgensen har malet til bogen, og nogle af sine egne fotos.

Det bliver en både livsbekræftende og tankevækkende aften, når Klaus Møllers fortæller os om sine personlige oplevelser, om stederne, naturen, menneskene og den grønlandske kultur.

Vin, sandwich og anekdoter 

Allerede klokken 17.30 åbner foredragsforeningen døren til biografsalen for at holde generalforsamling. Dagsorden er som beskrevet i vedtægterne. 

I pausen mellem generalforsamling og foredrag er foreningen vært ved et glas vin og en sandwich. Pausen udfyldes i øvrigt af Hans Walmar og C. C. Horn Andersen med fortællinger og anekdoter fra Aarups tidligste historie.

Del denne historie på: