Godt nyt til de fingersnilde: Tom bygning bliver indrettet med åbne værksteder Rundvisning 31. juli og stiftende generalforsamling 25. august

Aarup

8. juli 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Henrich Munk Svendsen, igennem en årrække formand for Aarup Bio, drømte i mange år om at få indrettet åbne værksteder til de fingersnilde og kreative i Kulturhuset Industrien. Drømmen blev omsat til et projekt, som på grund af manglende finansiering er blevet sat på pause.

Nu tyder det på, at drømmen alligevel bliver til virkelighed, for en arbejdsgruppe på seks personer, er kommet så langt med planen om at indrette værksteder i den tidligere possementfabrik nord for banen, nærmere bestemt på Vandværksvej 17.

Det var et facebookopslag som satte skub i tingene:

”Jeg går og tumler med en ide, om der ikke er et behov for et fælles værksted /hobby her i Aarup By” skrev Henning Erik Bak en dag på Facebook.

Det gav prompte en masse reaktioner, og det blev startskuddet til en initiativgruppe på en håndfuld personer, satte sig i sving med at finde egnede lokaler.

Bygningen, der oprindeligt var possementfabik (knapper, frynser, snore, og lignende til pynt på møbler), er på flere hundrede kvadratmeter fordelt på flere etager. Så der er god mulighed for at etablere indtil flere værksteder, galleri, café, syning, musik, dans, keramik, træarbejde, yoga … ja, ideerne er mange, skriver Henrich Munk Svendsen for hjemmesiden possementen.dk

Det er i dag indehaveren af Ålsbo Smedie,  der ejer bygningen, som dog primært benytter lagerhallerne, mens de gamle administrationsbygninger står ubrugte hen. Ålsbo Smedie er helt med på ideen at stille de bevaringsværdige bygninger til rådighed for et kreativt fællesskab, fortæller Henrich Svendsen.

Lokalerne skal have en kærlig reparationshånd, inden de kan tages i brug, men det handler ifølge arbejdsgruppen mest om knofedt.

Arbejdsgruppen håber at flere kreative sjæle vil være med og er åben for alle mulige input.

Derfor får arbejdsgruppen en stand på SingerSongwriterfestivalen på Sanggaards Plads lørdag 31. juli.

Samme dag klokken 17.15 kan interesserede få en rundvisning.

Arbejdsgruppen har også besluttet at indkalde til stiftende generalforsamling i en forening, der skal stå for driften af huset. Og den holdes onsdag 25. august klokken 19.30-21 på Kulturhuset Industrien.

Yderligere information på www.possementen.dk

Del denne historie på: