Glasset er mere end halvt fyldt: Aarup Boldklub har 3 millioner kroner til kunstgræsbane

Aarup

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Klubben arbejder aktivet for at skaffe de manglende 2,7 mio. 

Vintersæsonen er en øv-tid for Aarup Boldklub, for børn og unge dropper ud af klubben, fordi de ikke længere kan spille udendørs fodbold, fortæller fodboldformand Find Findsen. 

– Dr.dk ramte plet, da de 18. marts skrev en historie med overskriften ”Fodboldspillere må tage til takke med mudder og sjaskvåde baner efter regnfuldt år”. 

Med forventeligt stigende nedbør de kommende år, bliver vintersæson-udfordringerne ikke mindre for en klub som Aarup Boldklub. 

Find Findsen kan ellers glæde sig over, at Aarup Boldklub er en paraplyorganisation med 1100 medlemmer, hvor de 700 er børn og unge, som dyrker gymnastik, løber og spiller håndbold eller fodbold. 

De mange medlemmer betyder imidlertid, at der er pres på Aarup Fritidscenter, et pres, som kun bliver større, når fodboldspillerne slutter udendørssæsonen. 

Løsningen ligger dog lige til højrebenet. En kunstgræsbane. 

Fodboldformanden kan ikke huske, hvornår fodboldafdelingen satte etableringen af en kunstgræsbane på dagsordenen.  Der er tale om adskillige år. Men nu lysner det. 

– Vi står til at modtage 2 millioner kroner i støtte fra Assens Kommune, fortæller Find Findsen.

De første kunstgræsbaner, som blev opført i Danmark, var med gummigranulat som infill (dvs et fyld mellem ”græsstråene”, som bl.a. skulle gøre banen mere blød). Gummigranulat har vist sig at være en betydelig miljøbelastning, som betyder af gummigranulat er ved at blive udfaset. 

– I stedet har man talt om at bruge sand, kork eller olivenkerner som infill. Men vi har fundet en endnu bedre løsning, nemlig en bane udviklet af firmaet ”Winther Sport & Fritid”, som er både blød og slidstærk selv om der ikke er et infill.  Vi har i øvrigt fra dag 1 arbejdet på at finde en bæredygtig løsning, siger Find Findsen.

Ikke kun for fodboldspillere

Denne bane har flere fordele, fortæller Find Findsen. 

– Den kan bruges som multibane, hvor deltagerne kan have forskellige former for fodtøj på. Jeg håber, at banen vil blive brugt af Aarupskolen, Aktive Ældre fra Aaruphallen, byens børnehaver, andre fodboldklubber i nærområdet. 

Derfor kalder vi vores projekt for ”Flere i bevægelse i Aarup”, fordi fodboldspillerne forhåbentlig kun vil være en af flere grupper, som kan få gavn og glæde af kunstgræsbanen.

Kunstgræsbanen får målet 102 x 65, som et det gamle standardmål for fodboldbaner.  Banen skal placeres ved siden af den nuværende opvisningsbane foran klubhuset på Stadionvej.

I dag skal fodboldbaner, der skal bruges til international fodbold,  være på 105 – 68 meter. 

Det er der imidlertid ikke plads til på det påtænkte område. 

– Men mon ikke det går, jeg tror ikke vi kommer til at spille international fodbold på banen, de næste 15-20 år, siger Find Findsen med et lille smil. 

Den kommende kunstgræsbane vil løbe op i 5-7 millioner kroner. 

Med forventeligt 2 millioner kroner fra Assens Kommune, en egenkapital på en halv million og et tilsagn fra Sparekassen Danmark på en halv million har Aarup Boldklub skrabet mere end halvdelen af beløbet sammen. 

Og Find Findsen og Co. har valgt at sige, at glasset således er mere en halvt fyldst og ikke halv tom. 

– Vi er i fuld gang med at søge fonde og håber at nå i mål til næste år, siger Find Findsen. 

Del denne historie på: