Galleriet i september: Malerkunst og keramik

Aarup

31. august 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Efteråret indledes i Galleriet på Kulturhuset Industrien med en udstilling, hvor Karen Kruse viser malerier og Henriette Flindt keramiske værker. 

Galleriet fortæller om de to kunstnere: 

– Karen Kruse har spanske og amerikanske rødder. Hun maler mennesker, som hun ser i bybilledet og i metroen i Madrid, personer, som er fordybet i tanker. Disse billeder kalder hun psykologiske portrætter. Andre foretrukne motiver er havet og de danske grønne skove, der er kontraster til storbyen. Kunstneren tilstræber en ekspressiv figurativ stil med stærke kontraster og mættede farver samt spontane penselstrøg. 

Henriette Flindt kan skrive to uddannelser på sit cv. Hun er både uddannet sygeplejerske og pottemager. Den første uddannelse fik hun på Hvidovre Hospital den anden på Århus Kunstakademi. Senere kom endnu en uddannelse, nemlig som bronzestøber.

         

Kunstneren arbejder mest med stentøjsler og porcelænsler, og i udsmykningen af værkerne, som for manges vedkommende er holdt i afrundede former, bruges menneskeskikkelser, fantasifulde dyreformer og blomster.

Fernisering på udstillingen er torsdag den 2. september klokken 17. Alle interesserede er velkomne på Kulturhuset Industrien, Bredgade 73-75,  Aarup. 

Udstillingen kan ses i bibliotekets åbningstid fra 7 til 20 til og med fredag 1. oktober. 

Del denne historie på: