Galleriet byder på januarkunst med humor

Aarup

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Karen Engholm Jensen og Lone Stein Pedersen er de to kunstnere, der med deres værker byder besøgende velkommen i Galleriet på Kulturuset Industrien i januar.

Alle er velkomne til ferniseringen torsdag 5. januar klokken 17-18. Det er ganske gratis.

Karen Engholm Jensen er fascineret af naturens detaljer, som vi i vores hurtige verden blot passerer uden at vide det.

Samtidig er hun bekymret for naturen og dens overlevelsesmuligheder. Derfor sætter hun i sine værker fokus på naturens rigdom af former, farver og strukturer.

Detaljernes og fantasiens historier skal fortælles. Livets små og store anliggender skal berettes og gerne med humor, hedder det i en pressemeddelelse fra Galleriet.

Hendes teknikker er psaligrafi, som betyder “at tegne med saks” eller sagt med et enkelt ord – papirklip – og mix media. Materialerne er papir, akryl, foto og kul.

Lone Stein Pedersen bevæger sig i en helt anden boldgade – ler og bronze. Men også med humoren som følgesvend.

Hun har arbejdet med ler siden sin tidlige ungdom og modtaget undervisning på forskellige kunstskoler. I dag sidder hun i sit bryggers med sin sparkesive og fordyber sig i pottemagerkunsten. Hun arbejder mest med stentøj, og det er i glasuren og dekorationen, hun sætter sit personlig aftryk.

Når Lone stein Pedersen fremstiller bronzefigurer er det i sin erfaring med tegning, at hun tager udgangspunkt. Hver figur er et unikum, med sin egen lille historie og et strejf af humor, lyder beskrivelsen.

Udstillingen kan besøges indtil 28. januar

Del denne historie på: