Gå på opdagelse i Jacob Herskinds verden

Aarup

2. december 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Fremover kan det tage lang tid at gå ned af vindeltrappen for enden i bibliotekssalen i Kulturhuset Industrien. Det er nemlig her Jacob Herskinds store maleri med et fæld af forunderlige og finurlige detaljer fra Aarup og nærmeste omegn har fået vægplads. 

Kulturhuset Industrien afslørede nyerhvervelsen i forbindelse med fredagens jule-open by night. 

– I oktober 2019 udstillede Jacob Herskind sin dejligt humørfyldte og fantasifulde kunst her på Industrien. Industriens forskellige foreninger forelskede sig i særdeleshed i et af malerierne og vi besluttede at arbejde for at få maleriet som en central fælles oplevelse på Industrien, fortalte formanden for Galleriet, Sonja Blytsø. 

– Når vi kigger på Jacobs kunst, handler det om oplevelsen, fascinationen og så humoren i kunsten. Vi får alle et smil frem, når vi betragter Jacobs malerier, når vi lader øjet vandre rundt på billedfladen og får øje på hobevis af sjove indfald. Nogle af billedmæssig art, andre af sproglig karakter. Jo, der er finurligheder nok, mener Sonja Blytsø, der kalder Jacob Herskind for et mix af 

humorist, gøgler, kunstner, anarkist og entertainer. 

– Jacobs værker logrer og hopper på tungen. De kilder vores forståelse for, hvad kunst i det hele taget er. Og frem for alt!  De giver os alle et smil på læben, siger Sonja Blytsø. 

Del denne historie på: