Fuck the Finns – finnerne kan rende os

Aarup

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Til koncert med Lasse Helner Band i Kulturhuset Industrien

Koncerten med Lasse Helner Band lørdag aften blev en tur på Mindernes Boulevard med Lasse som en veloplagt guide. 

Vi fik historien om dengang han og Mathilde gav koncert for en skandinavisk forening i New Orleans. 

– Da vi sang ”Fyn er fin”, rejste en svensker sig og sagde: Did you hear, what they sing: Fuck the Finns, (hørte I, hvad de synger: finnerne kan rende os), og hver gang vi kom til omkvædet, skrålede han ”Fuck the Finns”. Der sad en enkelt finne i et hjørne, som vist ikke syntes det var så sjovt, mindedes Lasse. 

Lasses voksede op i Aarup – forældrene boede i en villa på Fredensvej, og det var i et kælderrum hos forældrene eller hos doktoren i Holmelund, at Lasse og en flok kammerater havde øvelokale og i 1964 dannede bandet The Baronets, som opnåede en 3. plads ved Danmarksmesterskabet i popmusik i 1966. 

– Ja, dengang kom vi på forsiden af blade som Vi Unge, Børge og Beat, og hvad de nu hed. I dag har vi lige været på forsiden af Ældre Sagens blad, sagde Lasse. 

Lasse tog ikke den lige vej til at blive professionel musiker, således kom musikerkarrieren på pause, da han gik på studenterkursus og kom i gartnerlære, hvor han bl.a. arbejdede i Odense. 

Såede karse i græsplænen

– Alt det jeg var med til at lave i Odense. findes ikke mere. Jeg var med til at anlægge et stort parkeringsanlæg med videre ved GASA – som i dag er helt væk. Jeg kan huske, vi såede karse i græsplænen, så den kunne nå at blive grøn til Indenrigsministerens besøg. 

Og så afslørede koncerten, hvor vi fik et skønsomt udvalg af gamle og helt nyskrevne sange, at Lasse ikke kan snakke samtidig med at han stemmer sin guitar – sådan som Niels Hausgaard kan. 

– Jeg sagde engang til Niels om ikke det var for meget med hans stemmen guitar, hvortil han svarede om ikke jeg stemte min for lidt. 

Del denne historie på: