FrøCup tilbage på sporet

Aarup

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Efter et par år med coronanedlukninger var den traditionsrige FrøCup igen på kalenderen i uge 18, da 66 hold og mere end 700 spillere og trænere var forbi hallerne i Aarup.

Den første weekend i maj var det efter to år med corona endelig blevet tid til igen at afholde FrøCup. 66 U11 og U13-hold fra hele landet var draget til Fyn for at deltage i Aarup BK Håndbolds årlige stævne. Som vanligt blev årets højdepunkt lørdag aften, hvor repræsentanter fra klubbens seniorafdeling, udvælger spillere fra de deltagende hold til at repræsentere regionale ”landshold”.

  • Der er mange ting vi har savnet, mens corona har stået på. Når vi står her i en fyldt hal, med børn fra hele landet, som hepper på hinanden på kryds og tværs, og får hele hallen til at gynge, så må vi erkende, at det virkelig er én af dem, vi har savnet mest, siger Bjarne Petersen, medlem af forretningsudvalget i Aarup BK Håndbold. FrøCup har været afholdt siden 1988, og er derfor efterhånden en turnering med en del år på bagen. Den har derfor stor betydning for Aarup BK Håndbold på mere end én måde.

Ryster sammen

Det er en begivenhed, hvor frivillige hænder mødes på kryds og tværs, og ryster klubben sammen og bidrager til klubfølelsen. Herudover gør begivenheder af FrøCup’s størrelse mange ting i den daglige drift i håndboldklubben nemmere.

  • I Aarup BK Håndbold har vi den grundlæggende filosofi, at vi gerne vil give tilbage til vores medlemmer. Her spiller FrøCup en enormt vigtig rolle, både i forhold til indtægter til driften af klubben, men også fordi overskuddet herfra gør, at vi har mulighed for at tilbyde mange flere oplevelser til medlemmerne, end vi ellers ville kunne. Derfor har vi også en klar forventning om, at hvis man har muligheden, så hjælper man til. Det er der heldigvis rigtig mange, som hvert år vælger at gøre. Og der skal lyde en stor tak til de frivillige medhjælpere, medlemmer, forældre og trænere som har givet en hånd med i år, og gjort det til en oplevelse for børnene, lyder det fra Bjarne Petersen.

Fortsat et Corona-spøgelse

Normalt samler FrøCup mere end 90 hold, men ved 2022-udgaven var der altså kun 66. Ifølge repræsentanter fra FrøCup-udvalget, som står bag afviklingen af stævnet, er der flere årsager hertil. Først og fremmest hænger der stadig et ”corona-spørgelse”, hvor alle klubber endnu ikke føler sig parate til at deltage i større stævner. Derudover valgte DHF for år tilbage, at ændre årgangene man spiller efter, så de ikke længere hedder U10 og U12, men nu U11 og U13. Det har haft stor betydning, da det mange steder netop er U13-årgangene som skal konfirmeres.

Samtidig udsatte corona mange kampe fra grundspillene, som derfor skulle afvikles i slutningen af april. FrøCup skulle derfor afvikles i maj, og det har derfor skabt sammenfald med konfirmationer, og dannet et uløseligt puslespil.

 

Banker rust

Iben Laen, fra FrøCup-udvalget udtaler:

  • Vi er selvfølgelig kede af, at vi med FrøCup ikke kan levere helt samme pose penge, som vi normalt kan til klubben. Men når det er sagt, så er det efter sådan et par corona-år måske meget godt, at vi får banket noget af rusten af med lidt færre tilmeldinger i opstartsåret. Hvem ved, måske er vi tilbage på et større antal næste år. Vi tror og håber i hvert fald på at vi kan, men det vigtigste er nu også at få skabt et godt stævne for børnene.

Blandt resultaterne for de lokale Aarup-hold, kan næves at U13-pigerne vandt B-rækken, og at U11- pigerne, og U-13 drengene spillede semifinaler i A-rækkerne. 16-05-2022. /hef

Øst mod Vest

En speciel oplevelse ved Frøcup er underholdningen lørdag aften hvor der spilles Øst- mod Vestdanmark på ”landshold”. Udvalgte ”landstrænere” udtager fredag og lørdag spillere der udmærker sig fra de deltagende hold. Lørdag aften fyldes Hal 1 så, med et setup der matcher en rigtig landskamp med røg, spillerpræsentationer, musik og støtte fra alle spillernes holdkammerater på tilskuerrækkerne.

Del denne historie på: