Fra selvstændig med enmandsfirma til forlagsdirektør

Aarup

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Et par uger før Louise Trankjærs senest nog blev udgivet, blev hun kapret som direktør for sit eget forlag Superlux.

For et par uger siden kom Louise Trankjærs andet bind i fantasyserien Syvstjernesagaen, “Eliors sang”, på gaden. Etteren, “Lysets datter” udkom sidste år.

Aftalen med forlaget er, at der fremover skal udkomme en om året. Det kan lyde som noget af en mundfuld, når man som Louise Trankjær har mange andre jern i ilden.

Men manuskripterne til samtlige bøger i serien er faktisk lige til at gå til.

Hun skrev dem nemlig for mange år siden, da hun var i 20’erne, i dag er hun 43, – men dengang var der ikke så mange der gav sig af med fantasylitteratur på dansk, fortæller hun. Det meste var på engelsk, og der var ikke interesse for hendes projekt, så det endte til alt held i skrivebordsskuffen og ikke i skraldespanden, for nu oplever Louise Trankjær en stor interesse for fantasy – også de danske bidrag til genren.

8000 til festival

– Der var 8000 til fantasyfestival i Esbjerg, fortæller Louise Trankjær for at illustrere interessen.

Selv om det er mange år siden, er manuskripterne næsten grydeklare. Når hun redigerer, er hun nemlig meget opmærksom på at være tro mod sit daværende jeg.

– Jeg er blid, når jeg redigerer, jeg vil gene være ærlig mod den, jeg var dengang, siger Louise Trankjær, der, når hun genlæser manuskripterne husker, præcis hvor hun var, da hun skrev forskellige passager. Og det er ret godt klaret, for hun havde sine kladdehefter med næsten overalt.

Stopper som selvstændig

Ved siden af sin forfattervirksomhed har Louise Trankjær, der er cand. mag. i litteraturvidenskab, opbygget en selvstændig virksomhed “Skriv for livet”, hvor hun blandt andet har tilbudt korrekturlæsning, oversættelse og fungeret som medforfatter på flere udgivelser. Men i slutningen af august skete der noget.

Da fik Louise Trankjær et tilbud, som hun havde svært ved at sige nej til.

Siden gymnasietiden havde hun drømt om at arbejde på et forlag, og en dag ringede hendes forlag i Horsens, der havde bejlet til hende før, og tilbød hende et fuldtidsjob. I første omgang var hun lidt tilbageholdende, for hun var også glad friheden som selvstændig.

– Så sagde de: Hvad nu hvis vi tilbyder dig jobbet som direktør?. Jeg stod og var var på vej ud af døren på familieferie, så jeg sagde, at jeg lige ville bruge ferien til at tænke over det, men det tog ikke lang tid at tage beslutningen, indrømmer Louise Trankjær.

– Nu har jeg skrevet på min hjemmeside, at jeg lukker ned for “Skriv for livet” for nu.

Men kommer hun så ikke bare til at sidde og sætte andre i arbejde i stedet for at lave det, hun har været glad for?

– Det er rigtigt, jeg skal lede og fordele arbejdet, men forlaget er ikke større, end at jeg ogå selv sidder med tekster, forklarer Louise Trankjær, der allerede har skiftet visitkoret ud med et, der står direktør på.

Fantasyaften

I den anledning udgivelsen af den seneste bog planlægger Louise Trankjær i samarbejde med Bog & Ide i Aarup en fantasyaften engang i det nye år, datoen ligger ikke fast endnu.

Her vil hun fortælle om sin egen bog “Eliors sang” og om fantasy i Danmark generelt.

– Jeg vil også fortælle om, hvad jeg selv læser, og hvorfor jeg synes, at fantasy er en fed genre, siger Louise Trankjær, der håber at mange ikke mindst unge vil have lyst til at deltage

Del denne historie på: