Fra reklamemand over vinbar i Aarhus til vinhandel i Aarup

Aarup

7. juli 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Simon Langli åbner Langli Vin i tidligere tupperwarebutik på Holmelund 32

Fredag formiddag skænkede Simon Langli kold vand af en champagneflaske for Folkebladets reporter, som afbrød Simon Langli i arbejdet med at fjerne tæppet i den tidligere tupperwarebutik på Holmelund 32.

 • Tæpper hører ikke til i en vinhandel – man risikerer jo at spilde vin, som vil give pletter, siger Simon, der har overtaget lejemålet for at indrette butikken til vinhandel, og byder indenfor første gang fredag 6. og lørdag 7. august.

Til åbningen kommer den ægte vare ud af champagneflasken.

 • Champagne hører en åbning til, siger Simon Langli, som for nylig er flyttet til Aarup, hvor han bor sammen med sin kone, Kirstine Kofoed Langli og parrets to børn på 2 og 4 år.

Det begyndte i SuperBrugsen Jelling

Interessen for vin er ikke ny og blev næret, da han i sin tid arbejdede i SuperBrugsen i Jelling, fortalte han sidste år til Vejle Amts Folkeblad, den gang han åbnede en vinbutik i Jelling.

Interessen for vin voksede og Simon tog på vinrejser til Italien, Frankrig, Østrig, USA, New Zealand og Australien.

 • Jeg skal også besøge et par vingårde i Tyskland, inden åbningen 6. august, siger Simon.

Vin var i mange år en hobby, for det var som reklamemand – on line markedsføring, hjemmesider og sociale medier  – han tjente til huslejen.

Kedeligt med kontorjob

Et 8 til 16 kontorjob blev i længden for kedeligt for Simon og sammen med en fætter åbnede han en vinbar i Aarhus, hvor han dengang boede.

Det gik godt – indtil coronaen – men arbejdsdagene var lange.

 • Jeg stod op før syv, holdt måske et netværksmøde, inden jeg var sammen med mine børn og tog så på arbejde ved 9-tiden og kom først hjem ved to-tretiden om natten, siger Simon.

Sidste år afhændede han sin andel af vinbaren, åbnede i september Langli Vin i Jelling med online-salg og en månedlig åbningsdag.

Smagninger for op til 35

Nu går Simon så all-in som vinhandler i Aarup, med familievenlige arbejdstider.

 • Jeg vil holde åben fem dage om ugen – tirsdag til lørdag, formodentlig klokken 10-17.30 i hverdagene og klokken 10-16 lørdag. Men det har jeg ikke lagt mig fast på endnu, siger Simon.

Ind i mellem vil han også tage af sted om aftenen.

 • Jeg vil holde smagninger og får indrettet lokalet med ca. 35 pladser.

I lokalet vil han også indrettet et særskilt lokale til spiritus.

Få andel i romfad

 • Her vil jeg på et tidspunkt have et romfad med 50 liter. Så kan man købe en andel, f.eks. en tiendedel. Undervejs vil jeg lave smagninger, så man kan følge, hvordan rommen udvikler sig. Efter tre år bliver rommen så tappet på flasker. Og det vil kunne gøres til en overkommelig pris, siger Simon.

I første omgang vil sortimentet komme til at bestå af ca. 400 forskellige vine, men det vil blive suppleret med lokale produkter.

 • Jeg skal til at undersøge, hvad man kan få her på Fyn – i første omgang af flydende varer, men andet kan komme på tale.

Simon har også mødtes med Aksel Jørgensen, der ejer og driver Vinum.

 • Jeg har aftalt med ham, at jeg får nogle af de vine, han ikke har plads til i Kop & Kande, ind i min butik, siger Simon.

Samarbejder med Vinum

Han har også haft gode snakke med vinhandlere i Assens og Nr. Aaby.

 • Vi ser i vores branche ikke hinanden som konkurrenter, men som kolleger og ønsker hinanden det bedste.

Simon satser også på at få palletilbud ind, hvor man som minimum skal købe en kasse.  Lige nu – bl.a. som konsekvens af coronanedlukningerne – ligger en del vingårde inde med partier af vin, som de skal have skudt af – og sådanne partier vil Simon købe op og sætte til salg i Aarup-butikken.

På sigt skal Simon også have hjælpere ind i butikken som kan passe den, når han er på vinrejse eller når han vil være tilstede i Jellinge-butikken.

Skaffe musik til Musik På Industrien

Måske finder han hjælperne hos de mange frivillige i Kulturhuset Industrien.

 • Jeg har meldt mig ind i Musik på Industrien – ikke for at få fat på hjælpere, men som en måde at komme ind i byen på, siger Simon.

Han skal være booker i Musik på Industrien.

 • Det har jeg ikke prøvet før, men jeg har et netværk i musikerkredse efter i mange år at have været frivillig på Jellingefestivalen. Så jeg ved det gælder om at finde den rette musik til den rette pris, siger Simon.

Han skal også være med til at lave pr-for koncerterne, og her er Simon på hjemmebane:

 • I 10 år har jeg arbejdet med onlinemarketing og sociale medier, så jeg kender til algoritmerne bag Facebook, og ved hvordan jeg kan få budskabet ud – oven i købet for billige penge, så den viden vil jeg på det groveste udnytte.

Til at få solgt koncertbillet og til at få kunder ind i Langli Vin, forstår sig.

Del denne historie på: