Fra Kim Larsen til Etta James på 2×45 minutter

Aarup

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Miriam Mandipira & The Soul Family giver koncert lørdag den 24. september

I løbet af en aften med Miriam Mandipira & The Soul Family kommer man vidt omkring – fra coverversioner af bl.a Kim Larsen, Savage Rose, Amy Winehouse, Gasolin, Etta James til enkelte af Miriams egne sange. Det hele pakket ind i bandets lækre og varme lyd. Sådan skriver Musik På Industrien, som kan gøre det med megen ret, for Miriam Mandipira har tidligere hævet sin markante stemme i Aarup. 

Miriam Mandipira er fra Zimbabwe, og hendes inspiration kommer fra de store afrikanske sangere, hun lyttede til i radioen som ung. Og fra den soulfulde afrikanske musiktradition, hun voksede op i. Miriam har vundet flere priser her i Danmark. Det har gjort hende og hendes fantastiske stemme – som naturligt og ubesværet bevæger sig ind og ud af rootsmusikkens blues, gospel og soul, meget efterspurgt.

The Soul Family er et nyt samarbejde mellem sangeren Miriam Mandipira og fire erfarne musikere fra øverste pop/rock hylde. De er vant til at spille i sammenhænge som Dodo & the Dodo’s, Lis Sørensen, News og Ivan Pedersen. 

Bandet er aktuel med debutudgivelsen “One”, som allerede har fået fantastiske anmeldelser.

 – Vi mødtes omkring en koncert, hvor vi skulle fortolke nogle Etta James sange. Det sagde bare klik, og vi følte os øjeblikkeligt som i familie med hinanden. Igennem musikken blev der knyttet nogle bånd imellem os, fortæller Miriam.

De fortolker andres sange, men lægger netop stor vægt på at fortolke. Nogle gange kan folk genkende de sange, de spiller, andre gange tager de sangene et helt andet sted hen.

Det er bandets ønske at publikum skal have en musikalsk oplevelse ud over det sædvanlige, og den må gerne sende dem opløftede hjem.

– Følelsen og øjeblikkets inspiration imellem os fem på scenen, er det der skaber vores egen lyd og gør os til en soul familie, fortæller Miriam.

 Bandet består af Miriam Mandipira: vokal, Søren Skov: keyboards, Martin Stender: guitar, Thomas Fog: bas og Sten “Larm” Rasmussen: trommer.

Koncerten går i luften lørdag den 24. september kl. 20, og billetter kan fås på mpia.dk hvor du også kan se videoklip med musikerne. 

Del denne historie på: