Først var der en, nu er der to (en gang i mellem)

Aarup

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Byens Bil i kraftig fremgang i Aarup

24-årige Mads Dyrslund Myrup havde næsten glemt alt om, at han for tre år siden fik stjålet sin scooter. Forleden dukkede den op i havnen i Assens sammen med to andre køretøjer.

I april 2021 rykkede ByensBil ind i Aarup med en delebil. Længe så det ud til, at den kun i mindre omfang blev delt. I hver fald stod der altid en ByensBil på p-pladsen foran Totalbanken, bilens base i Aarup, når jeg passerede pladsen, hvad jeg gør flere gange om ugen. 

Gad vide, om det bliver et totalt flop med den delebil, tænkte jeg. 

Så fornemmede jeg i foråret, at delebilen tilsyneladende var begyndt at blive delt, for ofte var der ingen bil på dens base, når jeg kom gående ad Indre Ringgade. 

På det seneste har jeg oplevet at se to ByensBiler parkeret foran Totalbanken. 

Det kræver en forklaring: 

– Når du ser to biler, skyldes det vores bilgaranti, og så er det selvfølgelig også fordi, vi har oplevet, at bilen i stigende omfang bliver udlejet, fortæller Karen V. Andersen, administrativ medarbejder og webmaster hos ByensBil. 

Udlejningen begyndte at stige i det tidlige forår. 

– I januar var den udlejet i 7 dage, i februar 10 dage og i marts 13 dage. Fra april bliver det lettere at tælle de dage, hvor den ikke var ude at køre, fortæller Karen V. Andersen. 

For ikke at forvirre læseren fortsætter vi dog opremsningen med at næven udlejningsdage: 

April 23 dage, maj 26 dage og 18 i juni.  I juli var bilen ude at køre de første 10 dage, hvorefter den var ledig i nogle dage, fortæller Karen V. Andersen. 

Det bemærkes at stigningen begyndte før benzen- og dieselprisernes himmelflugt. 

– Vi har i Aarup faktisk set det samme mønster, som vi plejer at se, når vi rykker ind i en ny by. Det tager henimod et år, inden ByensBil er indarbejdet i folks bevidsthed, siger Karen V. Andersen. 

Og så begynder det altså at rykke: 

– Kender du Ryslinge? (- ja). Der har vi to delebiler, siger Karen V. Andersen.

Del denne historie på: