Flere forhåndstilmeldte til julemærkemarchen i Aarup

Aarup

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Hvis antallet af forhåndstilmeldte er en prognose for det samlede deltagertal til årets julemærkemarch i Aarup søndag 4. december, lover det godt, fortæller Winnie Damgaard, der er tovholder for de frivillige, som står for alt det praktiske i forbindelse med marchen. 

– 86 har forhåndstilmeldt sig i år, mod 69 sidste år, så det lover godt, siger Winnie. Tro mod traditionen er der start og mål ved Kulturhuset Industrien og Sanggaards Plads. 

Køb af startkort foregår i kulturhuset foyer, hvor der også er toilet, men selve starten går fra Sanggaards Plads overfor Kulturhuset Industrien klokken 10 om formiddagen. 

Indtægterne fra Julemærkemarchen går ubeskåret til julemærkefonden, som driver fem julemærkehjem, hvor børn og unge, som mistrives, kan få et ophold, der kan de dem et skub i den rigtige retning. 

Julemærkehjemmene har navn af det julemærke, som så dagens lys i 1904, og hurtigt blev et særdeles populært ekstra (velgørenheds)frimærke.  Nu om stunder, hvor vi danskere kun sender en brøkdel af de julekort, som vi for et par årtier siden trofast sendte hvert år, er det nødvendigt for julemærkefonden at skaffe indtægter fra andre kilder. En af dem er julemærkemarcherne. 

Del denne historie på: