Fars aften med nye og gamle biler, knallerter, brandbiler, fadbamser og grill

Aarup

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Kvinder er også velkomne til Open By Night i Aarup fredag den 3. juni

Mænd er til fadbamser, grillpølser i mother fucker-størrelse, hurtige biler, action og fed rock. Kvinder elsker at sy og strikke, prale af deres afkom, sippe hvidvin og spise canapé. 

Det lyder som noget af en stereotyp, men Aarup Handelsstandsforening mener, der er noget om snakken og kalder til Open By Nihgt fredag 3. juni under overskriften ”Fars Aften”. 

Og far får chancen for at sparke dæk. Sådan for alvor. For Bilhuset Thybo fra Bred stiller op med nye modeller. Det samme gør Gustav Christensen Automobiler – også kaldet Suzuki Assens. 

Men det stopper ikke her, for Skoda Museet, der holder til på Krengerup, møder op med 10 ældre modeller. Endelig stiller Fyns Veteran Knallertklub op med en halv snes knallerter fra dengang farfar – eller måske ligefrem oldefar – var ung. 

Brandstationen i Aarup stiller op med to brandsprøjter og vil også klippe en bil i stykker for at demonstrere, hvordan en frigørelse i forbindelse med færdselsuheld finder sted. 

Duoen ”Spolebåndet” stiller op med en sand hitparade, og der må gerne synges med. 

Trænger stemmebåndet til at blive smurt, kan det ske to steder i Bredgade, hvor der også kan købes grill. 

Det kulinariske står Meny og Fyns Gourmetkød for. 

– Selv om vi kalder det Fars Aften er det – som altid, når vi holder Open By Night – en aften for hele familien, far, mor, børn og bedsteforældre, som kan hygge sig med hinanden over et glas øl eller sodavand, når de da ikke lader sig friste af de mange gode tilbud, som butikker disker op med, siger handelsstandsformand Henrik Wichmann. 

Flemming Poulsen foretrækker at køre i Expressfart 

Fyns Veteranknallert Klub stiller op til Open By Night

Da Flemming Poulsen var en stor dreng, var han den lykkelige ejer af en Express 55 knallert, som han kun brugte til markræs, ellers transporterede han sig på cykel. Måske var det derfor, at han solgte knallerten. Måske. 

– Lige siden jeg solgte min Express har jeg fortrudt det, siger Flemming Poulsen, som for 15 år siden tog konsekvensen af sin fejltagelse. 

– Jeg købte en Express 55, som lå i papkasser, og den gav jeg mig så til at renovere. 

I dag er knallerten ikke bare køreklar, men skinner endda, som var den fabrksny. 

Knallerten har Flemming Poulsen, der bor i Bred og til daglig tjener til føden (og knallerter) som tømrer, med sig til Open By Night, hvor Fyns Veteranknallert Klub stil op med en god håndfuld knallerter, der alle er mindst 35 år, hvilket en knallert skal være for at kunne kaldes en veteranknallert. 

Flemming er med i bestyrelsen hos Fyns Veteranknallert Klub, som i de varme måneder mødes til et antal træf, hvor de gør de fynske landeveje usikre. 

Express-knallerten blev i sin tid bygget hos N.C. Bang, Odense på licens fra Expresswerke A/G i Neumarkt i Tyskland. 

Flemmings motor kaldes for en teknik-motor og blev produceret på licens hos Estlander Motors i Roskilde. 

Del denne historie på: