Fætters på udkantstour – lander på Industrien 21. april

Aarup

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Vestjysk lune tilsat musikalitet og stærke familiære bånd er den korte  udgave af bandet ”Fætters”, der giver koncert på Industrien fredag 21. april klokken 20. En koncert, der er led i bandets såkaldte udkantstour. 

– Det er en cocktail, der kaster god underholdning af sig. Man kan næsten smage saltet fra Vesterhavet og mærke vestenvinden blæse omkring ørerne, når bandet Fætters inviterer til festlig folkpop krydret med lattervækkende og lune historier, fortæller arrangøren Musik på Industrien. 

 

Fætters har udgivet tre albums, den seneste ”Udkant” udkom i 2022.

GAFFA skrev om den skive: “Fætters er et godt blended mix mellem Johnny Madsens excentricitet, Allan Olsens hjemstavnsfortællinger og Coldplays arenatricks”.

 

De vestjyske rødder fornægter sig ikke, og de fem unge spillemænd lægger da heller ikke skjul på deres ophav.

– Vi er født i Thyborøn, det vil vi gerne stå ved. Dér, hvor du bliver kaldt fiskersøn, selvom din far er smed, som det lyder i storhittet ”Opsangen”.

 

Samtlige sange er selvskrevne – og velskrevne (siger deres mødre) – og selvom de relaterer sig til hjemstavnen med tekster om og fra livet i Vestjylland, handler de om emner, der vedrører de fleste.

Du er måske stødt på singlen ”Gutterne på Kutterne”, der rundede over 1 million visninger på Facebook.

 

Du kan også have hørt dem på Skagen Festival, Skive Festival, Haze over Haarum eller Morsø Festival – bare for at nævne nogle få. – Forsangeren Anders Toft Bro har du muligvis set i TV udsendelsen ”Fotovognen” eller ”Natholdet”. 

 

Bandet

Anders Toft Bro: vokal, klaver og harmonika; Christian Toft Bro: guitar; Allan Toft Josephsen: vokal, bas og trommer;
Christian Stausholm Holm: vokal og guitar samt Morten Maltesen: bas og trommer. /hef

Billetter fås som altid på mpia.dk, og da koncerten er en Råstofkoncert er priserne ekstra billige.

Del denne historie på: