Et kig ind i Dorte og Peter Lind-Hansens blomsterhave

Aarup

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Parret har en passion for rhododendron, og det kan ses

Mere end 200 rhododendron og azalier i et væld af farver har fået plads i den 2.000 kvadratmeter store have på Bekkasinvænget 3 i Aarup. 

Det samme har et rønnebærtræ, en mistelten, det japansk kirsebærtræ, adskillige magnolier, nogle få frugttræer, rabarber og lidt grønt til tallerkenen, men ikke kartofler, som for længst har måttet vige pladsen til fordel for blomsterpragten. 

Sådan var det ikke, da Dorte og Peter Lind-Hansen købte grunden i 1972 for at opføre en villa, nu hvor det så ud til at Aarup skulle være deres by i de næste mange år. 

Peter Lind-Hansen var nemlig året får blevet en del af lægehuset på Skolegade i Aarup, og snart blev han kompagnon med Helge Roslind, lige som Dorte Lind-Hansen trådte til som lægesekretær. 

Lod træer blive stående

Så de sagde farvel til det lejede hus på Lærkevej for at etablere sig på Bekkasinvænget, der var en del af udstykningen fra Nymarksgård, der for længst er revet ned. 

– Den dame, som boede på gården, var meget interesseret i havebrug, så hun havde plantet flere frugttræer, en guldregn, et japansk kirsebærtræ og syrener, som vi lod stå, fortæller Dorte Lind-Hansen, der siger, at hun slægter både sin mor og bedstemor på, når det gælder haveinteresse. 

– Det var nu ikke fordi, jeg hjalp min mor i haven, siger Dorte Lind-Hansen, der stammer fra Kerteminde og således er fynbo som sin mand, der er odenseaner. 

Navnlig i de første år brugte Dorte og Peter Lind-Hansen mange kræfter og megen tid på at få anlagt have med terrasse, stendige langs vejen primært med sten fra grunden, en solgård og et bassin. 

25 år i Haveselskabsbestyrelse

Haven i den nuværende skikkelse tog sin begyndelse i 1982, og siden er det gået slag i slag. 

Hvorfor det især er rhododendron og azalier, som pryder haven, ved Dorte Lind-Hansen ikke. 

– Jamen, vi skulle jo finde på noget og syntes, at de var flotte, og snart blev det til en passion, siger Dorte Lind-Hansen. 

Hendes haveinteresse voksede, så hun meldte sig ind i Haveselskabet, og sagde også ja til at træde ind i Odenseafdelingens bestyrelse, hvor det blev til 25 års virke, i en periode endda som formand. 

– Jeg er netop stoppet i bestyrelsen, og det har jeg det egentlig godt med, siger Dorte Lind-Hansen, som forleden holdt åben have, hvor fotoene blev taget. 

Del denne historie på: