Et godt initiativ siger demensramte Peter Hemmersam om de lilla bænke…
De lilla forglem-mig-ej-bænke er et godt initiativ, mener Peter Hemmersam.
– Da Røde Kors opsatte sine to røde bænke i byen, gav det god omtale, siger Peter Hemmersam, der håber de lilla bænke kan skærpe vores alle sammens opmærksomhed omkring demenssygdommene og konsekvenserne for de syge og deres familie.
– Der er altid to parter, når det gælder demens. Den syge og de pårørende, fortæller Peter Hemmersam, som igennem en længere årrække repræsenterede Socialdemokratiet i Aarup Kommunalbestyrelse.
– Min kone lider af parkinson-demens. Hun fik Parkinson i 2015 og fik senere diagnosen parkinson-demens, og det er ret alvorligt. Hun havde i de første år svært ved at forlige sig med sygdommen, fortæller Peter Hemmersam.
– I en del år havde Margit og Peter Hemmersam stor glæde af demenscafeen i kælderen under Birkely, hvor syge og pårørende kan mødes en gang om ugen.
– Efter en sang bliver vi delt op i to grupper, de demenssyge, som mødes måske over et spil, mens de pårørende er sammen, og så kan vi – under tavshedspligt – udveksle erfaringer.
Demenscafeen er blevet en stor succes, så stor at der knap er plads til alle.
– Vi vil gerne have et større lokale, men om det kan lade sig gøre, er ikke sikkert, siger lederen af demnenscaféen, Lone Vasegaard, som i sit professionelle liv beskæftigede sig med demensområdet i Odense Kommune og før da var leder af plejehjemmet Sydmarksgården i Verninge.
Margit Hemmersam er i dag så svækket, at det ikke giver mening at møde op i demenscafeen.
– Hun bor i dag i rehabiliteringscenteret i Vissenbjerg, men har netop fået en holig i Holmely. Og det er rigtig godt, siger Peter Hemmersam.
– Ikke for at sige noget ondt om rehabiliseringscenteret, men i Holmely får hun sin egen lejlighed, som vi kan indrette med egne møbler, siger Peter Hemmersam.