Et fem kilometer-løb er ingen sag

Aarup

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Forudsat at deltager i Aarup Løbeklubs ”kom-i-gang-løbekursus”

Har du en drøm om at kunne løbe 5 km, men har svært ved at komme i gang eller blive ved? 

Så tilbyder Aarup Løbeklub et kom-i-gang løbekursus for folk der ikke har løbet før, eller som har holdt pause.

Kurset begynderr torsdag den 12. maj klokken 18 og så fremdeleles de følgende 11 torsdage. 

Deltagelsen i selve løbekurset er gratis, men efter de to første gange skal man melde sig ind i Aarup Løbeklub, hvis man vil fortsætte. Kontingentet er 300 kroner årligt, som giver adgang til løbetræning tre gange om ugen (tirsdag, torsdag og søndag), sociale arrangementer samt ture med videre.

Løbetræner Maria Hybel fortæller at en af de største udfordringer for nye løbere er at komme afsted og det bliver ikke lettere af at de løber alene. 

– Fællesskabet i en løbeklub hjælper en med at komme ud af døren. Det gør en forskel, at der står nogen og venter på en. Vi tror på at det sociale er vigtigt for folk og jeg kan afsløre at der bliver snakket en del undervejs. 

Det kan være svært at overskue, hvad man skal lave i en tolv uger lang periode, så skulle det glippe med en eller flere torsdagstræninger, er det ingen grund til fortvivlelse, endsige at stoppe. 

Skulle man få forfald en torsdag, kan man tage en lille tur selv, så man ikke kommer bagud. Og Maria hjælper gerne med forslag til, hvor lang en tur man skal løbe.

En af de tilmeldte på kurset, 14-årige Jonas Juhl fortæller, at han ikke dyrker noget motion i øjeblikket og tænkte, at han skulle prøve at løbe. Jonas far, Martin Juhl, løber allerede i klubben og synes det kunne være hyggeligt, hvis de kunne løbe sammen.

En forudsætning for at skyde kom-i-gang-kurset i gang, var at mindst fem havde meldt sig til holdet. 

– Det antal er allerede nået, men der er plads til flere, så meld dig endelig til kurset, siger Maria. 

Tilmelding skal ske til Maria på aaruplobeklub@gmail.com eller på tlf. 2750 8999 og du er også velkommen til at ringe eller skrive med spørgsmål til forløbet.

Se mere om Aarup Løbeklub på facebook eller på hjemmesiden: loebeklub.aarupboldklub.dk

Del denne historie på: