En omgang til 350.000 kroner

Aarup

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Aarup Mølle skal fremover klare sig med halveret tilskud

Når ”bestyrelsen for Fonden til bevarelse af Aarup Mølle” forventeligt holder åbent hus på Dansk Mølledag – altid den 3. søndag i juni – dvs. søndag 18. juni, kan den med ro i sindet åbne døren til galleriet også kaldet omgangen.  For nu er det fuldt forsvarligt at gå på galleriet. 

Det gamle galleri er nemlig blevet skiftet ud med et nyt. 

– Den gamle omgang måtte udskiftes, for der var gået råd i træværket, fortæller bestyrelsesformand Peter Lind-Hansen, der sammen med fire andre bestyrelsesmedlemmer udgør den aktive kreds omkring Aarup Mølle. 

Kun fordi bestyrelsesmedlemmerne og frivillige fra Sct. Georgs Gildet i Aarup smurte træbeskyttelse på træværket i stedet for at få det gjort mod betaling, kunne prisen  holdes nede på 350.000 kroner. 

– Når vi kunne klare den udgift, skyldes det stor velvilje fra Møllerens Fond, som donerede 50.000 kroner, og Ib Murers Fond, som bidrog med 150.000 kroner, fortæller Peter Lind-Hansen. 

Resten af udgiften blev dækket via opsparede midler. 

– I dag har vi stort set ikke flere penge tilbage og må klare udgifterne til driften via et tilskud på 20.000 kroner fra Assens Kommune. 

Driftsudgifterne dækker pasning af det grønne område omkring møllen, forsikring og et Falck-abonnement. 

– Sct. Georgs Gildet betaler for, at møllen kan blive belyst, og har også givet os en ny projektør, fortæller Peter Lind-Hansen.

Indtil i år ydede Assens Kommune et årligt tilskud på 40.000 kroner til Aarup Mølle og i øvrigt også Øxnebjerg Mølle. Men disse – og andre tilskud – blev reduceret, sådan, at også Toldstrup Hus kunne få et kommunalt tilskud. 

Tømrerfirmaet Lebæk udførte opgaven med at udskifte omgangen

Del denne historie på: