Der mangler byggegrunde i Aarup – hvorfor sker der ikke noget

Aarup

23. april 2021

I Aarup er der ingen byggegrunde for tilflyttere eller lokale borgere, som ønsker at bygge et nyt parcelhus.

Det er flere år siden planlægningen af udstykning ved Ørsbjergvej, Møllegyden, Assensvej begyndte, nu kaldet Bakkehusene. Lokalplan 2.1-5 blev endelig vedtaget først på året 2020. Lokalrådet gik i gang med at markedsføre udstykningen, på Facebook og i dagspressen. Bakkehusene er også stadig præsenteret på Assens kommunes hjemmeside, som ”byggegrunde på vej”.

Der har været afholdt borgermøder på Industrien flere gange. Ved første borgermøde oplyste Dan Gørtz (formand for Miljø, Teknik og Plan udvalget i Assens kommune) som en lille sidebemærkning, at jorden jo ikke var købt.  

Seneste borgermøde blev afholdt i August 2020. Der var kommunen repræsenteret af nogle dygtige landskabsarkitekter og et par politikere, bl.a. Dan Gørtz. Der blev forelagt en grøn plan for området – hvordan regnvand skulle håndteres, om en sø på den anden side af Møllegyden og meget andet. Der var gjort et godt og stort stykke arbejde for at fremlægge denne plan på borgermødet af embedsfolkene.

Alt sammen syntes jeg lød rigtig godt, og et ungt par spurgte Dan Gørtz, hvornår de så kunne begynde at bygge på området – han svarede i 2021.

Hvad er der sket siden ovenstående møde!

Jorden er ikke købt. Der er total tavshed om projektet, både fra kommunen og vores ellers tidligere på området så aktive lokalråd. Fyens Stiftstidende var lidt interesseret på et tidspunkt i hvad der skete – de er også blevet tavse!

På Facebook er der en gruppe, der kalder sig ”Bakkehusene Aarup”.  Man kan der læse frustrationerne over, at der ikke sker noget. Flere vil ikke vente længere og flytter fra kommunen. 

Hvis byggegrundene havde ligget klar til salg her i 2021, tror jeg personligt, at mange af dem allerede ville have været solgt. 

I Nordfyns Kommune sker der noget! De har udstykket bl.a. i Morud, der blev åbnet for salg d.23.12.20. Der er nu 5 ledige grunde tilbage ud af 50.

Hvorfor sker der ikke noget i Aarup? Borgmesteren har udtalt at kommunen har en pæn interesse i at udvikle Aarup. Han har også sagt, at der jo er byggegrunde i kommunen. Men hvad hjælper det, at der er byggegrunde i Assens og Verninge, hvis det er Aarup, der er interesse for.

Hvis Bakkehusene ikke bliver til noget, vil jeg hermed foreslå kommunen hurtigt at få etableret byggegrunde andet steds i Aarup. Der skulle måske ses til den anden side, ud mod Taarupgården/Lungerne, op mod Blommehaven/Æblehaven. Der ligger allerede noget kommunalt jord, som der nok ikke er nogen udsigt til, vil blive til erhverv. Der er også arealet mellem skolen, Torpvej, Mørkmosehøj.

Handelsstandsforening – lokalråd – håndværkerforening – erhvervsråd og andre foreninger må formentlig også have en interesse i at byen udvikler sig, så dem vil jeg da helt klart opfordre til aktivt at påvirke kommunen til udstykning af byggegrunde i Aarup hurtigst muligt. 

Alfred Enggaard Rasmussen, Mørkmoselundsvej 1F, Aarup

Del denne historie på: