Den nye cykelsti ved Aarup bliver indviet lørdag 16. oktober

Aarup

15. oktober 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Bedre forhold for klimavenlig transport og mulighed for at investere i sig selv sundhedsmæssigt. Det er noget af det, den nye cykelsti mellem Grønnemose og Aarup giver borgerne mulighed for. 

Assens Kommune har netop lagt det sidste asfalt på den nye store cykelsti mellem Grønnemose og Aarup. Dermed står en helt ny cykelsti klar til borgerne. 

Cykelstien indvies den 16. oktober

Cykelstien bliver indviet den 16. oktober i forbindelse med Æblefestivallen. Interesserede borgere kan møde op ved Erholm Slot kl. 10. Herefter bliver snoren klippet, og alle er velkomne til at hoppe på cyklen og køre en tur på den nye asfalt. 

Efter cykelturen går man ind på markedet ved slottet, hvor kommunen har sit eget telt, hvor der vil være lidt til ganen og konkurrencer. 

En grønnere transport i fokus

I kølvandet på den nye cykelsti vil der også blive sat et overdækket cykelskur op med forbedrede låse ved pendlerpladsen i Grønnemose:

– En mere klimavenlig transport er noget af, det vi alle skal have gang i, hvis vi skal have reduceret CO2-udslippet kommunalt og nationalt. Og kombinationen af pendlerplads, sikkert cykelskur og cykelsti gør, at borgerne nu nemmere har mulighed for at kombinere cykel og bus, cykel og tog eller cykel og samkørsel. Og det giver jo en mere klimavenlig måde at komme fra A til B på, i stedet for at alle kører i hver sin”, fortæller Dan Gørtz (V), der er formand for Miljø, Teknik og Plan

Ud over klimaet er der i projektet også fokus på biodiversitet. På arealerne mellem cykelsti og vej får biodiversiteten og den vilde natur nemlig lov til blomstre. Ved siden af den nye cykelsti er der også ved at blive etableret en ny ensrettet MTB-bane. 

Hele projektet er blevet til i samarbejde med engagerede lokale borgere, som har været med til at forme projektet og været meget behjælpelige undervejs. 

Så snart det er muligt, vil der blive opsat klimavenlig smartbelysning ved cykelstien. Men lige nu afventer vi nogle elektriske komponenter, som skal sidde inde i lygtepælene, inden vi kan få dem leveret.

Del denne historie på: