Den grønne omstilling giver lokal virksomhed vokseværk

Aarup

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Når der skal etableres vindmøller, solcelleparker eller transporteres strøm i det hele taget, skal der bruges kabler. Det mærker Aarup-virksomheden Scankab Cables A/S på både behov for arbejdskraft og mere plads. Firmaet har flytteplaner.

Den grønne omstilling får forståeligt nok smilet frem hos Morten Rasmussen, direktør i og grundlægger af Scankab Cables A/S i Aarup. For der er bud efter kabler i alle størrelser, som virksomheden er storleverandør af. Så meget, at den er kommet i bekneb for plads og ansætter medarbejdere på livet løs.

Telefonerne kimer, og gaffeltrucks kører i pendulfart mellem de mange store lagerreoler for at hente kabler, som skal tilpasses, inden de kan sendes af sted til kunder i hele Skandinavien og Tyskland.

– Vi har fordoblet vores omsætning i vægt de senere år, hvilket har gjort, at vi har måttet ansætte omkring 30 nye medarbejdere alene i år, fortæller Morten Rasmussen i en pressemeddelelse.

Og det er noget af en udvidelse. Da Folkebladet besøgte virksomheden i en anden anledning i januar talte den 45 medarbejdere.

Behov for mere plads

Den øgede efterspørgsel har givet Scancab Cables en ny udfordring. Det er ved at knibe med pladsen på Malervænget, og det er besluttet at flytte virksomheden. Men ikke så langt. Man har købt 76.330 kvadratmeter jord i Taarupparken for at kunne samle og udvide virksomheden. I første omgang handler det om lagerplads, men planerne rækker længere end det.

– Ambitionen er at samle alle vores aktiviteter omkring Skandinavien og Tyskland i et hovedkvarter i Aarup. Det gør vi, dels fordi vi er vokset ud af vores nuværende placering, men også fordi vi ønsker at fremtidssikre virksomheden ved at udvide kapaciteten, så vi fortsat kan følge med den øgede efterspørgsel, siger Allan Rasmussen.

Det nye hovedkvarter vil blive bygget i etaper frem mod 2030.

Morten Rasmussen solgte for snart to år siden virksomheden, som han selv startede i sin garage i 1992 til sin spanske samarbejdspartner, Top Cables, der i forvejen ejede en del aktier i Skankap Cables.

Taarupparken udsolgt

Med salget til Scankab kan Assens Kommune melde udsolgt i Taarupparken. 

Området havde ellers ligget stille hen, siden det blev etableret i 2004, da det første jord tidligere på året blev solgt til opførelse af fire lagerhaller.

I det hele taget melder Assens Kommune om stor efterspørgsel på erhvervsjord.

I alt har kommunen i løbet af 2022 solgt omkring 200.000 kvadratmeter erhvervsjord til såvel nytilkomne virksomheder, som virksomheder, der har haft brug for at udvide.

Assens Byråd har afsat 77,5 mio. kroner til køb og byggemodning af erhvervs- og boligudstykninger i budgettet for de næste fire år 2023.2026.

Del denne historie på: