Delebil? Ja, det kunne da godt være

Aarup

7. maj 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

ByensBil.dk og Aarup Lokalråd bød lørdag på delebilsnak og frankfurtere

Martin Winther-Gaasvig havde lørdag formiddag taget turen fra Tommerup St. til p-pladsen ved Totalbanken, for at høre nærmere om den delebilordning – ByensBiler.dk, som netop var rykket ind i Aarup. 

Han er nemlig formand for Tommeruppernes lokalråd – og er på ingen måder afvisende over at få ByensBiler.dk til at etablere sig i Tommerup.

– Jeg vil nu tage det op i lokalrådet, og så må vi se,  hvor delebilen i givet fald skal have base, lige som det vil vise sig, om vi kan finde sponsorer.

Det er nemlig sådan, at ByensBiler.dk har specialiseret sig i at etablere delebil-ordninger i landdistrikter i samarbejde med det lokale erhvervsliv og andre lokale kræfter. 

De lokale kræfter skal spytte penge i projektet det første år, hvorefter delebilen gerne skulle blive til en rentabel forretning. Indtil nu har det kørt i olie for ByensBiler.dk. 

– Vi har 40 biler i dag, fortalte ejer og initiativtager Arne Vestergaard Andersen, som begyndte for sjov med en bil i 2014 og for alvor med endnu en året efter.

Bjarne Petersen, som de fleste kender klædt på i sportstøj – han er leder med mere i Aarup BK Håndbold – var mødt frem i – sagde han – i sit havetøj for at høre nærmere om ByensBiler.dk, og så for at få en af gourmet-frankfurter, som Lokalrådet lokkede med. 

-Det kunne bestemt være en mulighed at leje en bil hos ByensBiler.dk. Vi har ganske vist to biler, men vi har også nogle børn, som gerne vil låne en bil. Men det er jo ikke altid, det kan lade sig gøre. Og så gør det heller ikke noget, at de unge lærer, at det faktisk koster penge at have en bil. 

Det eneste, som undrede Bjarne Petersen, var, at det var en benzinbil, og ikke en el-bil, som har fået base i Aarup. – Det skyldes, at en el-bil kun ville kunne lejes ud en gang om dagen, for når den første lejer har afleveret bilen, skal den lades op igen og det tager 5-6 timer. 

Vi har nemlig ikke en hurtig ladestander i Aarup. Men den dag, vi får det, bliver der givetvis base for, at ByensBiler.dk vil stille en el-bil op i Aarup, fortalte lokalrådsformand Kjeld Alsholm. 

Blandt de 40 biler, som ByensBiler.dk har kørende på landevejene, er i dag de fem el-biler. 

Del denne historie på: