Brunsvigere med portvin og fløde i remoncen

Aarup

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Plejecentret Holmely holder sin egen brunsvigerkonkurrence på brunsvigerens dag. Måske var fløde det, der gjorde vinderkagen til vinder.

Godt med snask og vingummier på toppen, det var borgmester og i dagens anledning brunsvigerdommer Søren Steen Andersens bud på en vinder-brunsviger. Men det var inden, han og meddommer Casper Andersen fra Hotel Aarup Kro, smagte på de seks brunsvigere, der deltog i konkurrencen.

Plejecentret Holmely holder sin helt egen brunsvigerens dag, og her er det hjemmebagte brunsvigere, der stemmes om. Deltagerne var daghjemmet, køkkenet og de fire boenheder på Holmely, og forinden havde de lagt sig i selen for at knække koden til, hvordan netop deres brunsviger kunne skille sig ud.

Da det kom til stykket, måtte Søren Steen Andersen lade sin hang til vingummi vige for en luftig og blød bund med både velsmagende og nok snask ovenpå.

Hemmeligheden var, fortalte en af bagerne, måske fløden i remoncen og ultrakort bagetid på 12 minutter.

Kagen vandt med 18 ud af 20 point – ikke på skønheden men ganske enkelt på smagen – skarpt forfulgt af nummer to, som dagtilbuddet havde bagt. Her var hemmeligheden en langtidshævet dej og både portvin og buddingpulver i remoncen.

Når det gælder smagstilsætninger i fyldet, kunne en medarbejder desuden fortælle, at hun i sin tid på Korsvang i Assens, havde været med til at tilsætte lakrids i remoncen. Det vakte stor skepsis, lige til kagen blev serveret – og fortæret med stor glæde. Så hermed en ide til den næste hjemmebagte brunsviger.

Da dommerne havde talt, var der masser af brunsviger til alle. 

Med kaffe til blev fadene næsten tømt, før det var tid til både en drikkevise, mens kaffekopperne blev svunget, og til en svingom – det gør vi tit her, sagde aktivitetsmedarbejder Else Marie Kristensen, før også hun ligesom borgmesteren trådte ud i dansen med en af Holmelys beboere.

Del denne historie på: