Bogudsalg hittede på Industrien

Aarup

21. september 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Da Folkebladets reporter var på vej ind ad døren til Kulturhuset Industrien søndag middag, så han en mand komme slæbende med to poser bøger, som han lagde ind i sin bil, for så at returnere til biblioteket efter flere poser med bøger. 

Et meget godt billede på interessen for bibliotekets bogudsalg, som var en del af søndagens åbent-hus-på-Industrien. 

– Folk stod simpelthen og ventede på at blive lukket ind, siger bibliotekar Michael Poulsen, som glædede sig over interessen. 

– På grund af coronaen har vi i tre år ikke kunnet sælge ud af kasserede bøger, tidsskrifter med mere, så de har hobet sig op i kælderen. 

Kassationsprincippet er ganske enkelt. 

– Aktualitet er kriteriet for om en fagbog skal kasseres, mens udlånstallet er afgørende for skønlitteratur. Når populære forfattere udgiver en ny bog, vil alle læse bogen, og så køber vi – assensbibliotekerne – måske 10 tilsammen, men efter få måneder er interessen stort set væk, og så bliver en del af disse bøger kasseret, forklarer Michael Poulsen. 

På parkeringspladsen bag Industrien stillede Galleriet op med info-telte om foreningen og en bod, hvor børn kunne lege med farer. 

Silje Maan Vissing var taget med sin faster hen til Industrien, og hun lavede et maleri, som den næste måneds tid vil blive udstillet på Industrien, sammen med andre børne-værker. 

Del denne historie på: