Blum & Haugaard Band: Magisk dansk folkemusik i Kulturhuset Industrien

Aarup

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Musik På Industrien i Aarup byder lørdag 30. september klokken 20 velkommen til nogle af Danmarks mest talentfulde musikere, når Blum & Haugaard Band indtager scenen på Kulturhuset Industrien i Aarup.

Danmarks folk-diva nr. 1, Helene Blum, og den virtuose violinist Harald Haugaard har sammen etableret sig som nogle af de mest betroede fortolkere og fornyere af den danske musiktradition, skriver Musik På Industrien i en pressemeddelelse.  Deres musik er dybt forankret i kulturarven, men samtidig formår de at bringe den ind i fremtiden på en kunstnerisk og nærværende måde.

Koncerten byder på en blanding af egne sange og kompositioner, der smukt væves sammen med originale fortolkninger af gamle sange og instrumentalstykker fra den rige danske musikskat. Det er en musikalsk oplevelse, der rammer lige i hjertet og sjælen og efterlader publikum med minder for livet, lover Musik På Industrien. 

Blum & Haugaard Band er ikke blot et nationalt fænomen. Med mere end 100 koncerter om året, hvoraf flertallet finder sted i udlandet, fungerer de som stærke ambassadører for dansk musik og kultur på den internationale scene. Siden deres dannelse i 2008 har de begejstret publikum på festivaler, koncerthuse, klubber og koncertkirker i Europa, Nordamerika og Japan.

Bandet inkluderer ud over Helene Blum og Harald Haugaard  Kirstine Elise Pedersen på cello, Mikkel Grue på guitarer og Sune Rahbek på slagtøj. 

Med rosende anmeldelser fra både danske og internationale medier, herunder ”musikalsk festfyrværkeri” ifølge Dagbladet Jyske Vestkysten og ”hjemsøgende” og ”transcenderende” stemmer ifølge The Telegraph, har Blum & Haugaard Band indtaget en vel fortjent plads i den internationale musikscene.

Billetter kan købes på Musik På Industriens hjemmeside (mpia.dk) eller ved indgangen til Kulturhuset Industrien den 30. september 2023. 

Del denne historie på: