Bliv klogere på dit klimaaftryk

Aarup

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

– og hvordan du kan reducere det

Hvor meget C02 kan du spare ved at købe bare lidt mindre tøj, ved at skære dit forbrug af oksekød ned til en gang om ugen og ved at tage toget i stedet for bilen, når du skal på arbejde?Det og meget mere kan du blive klogere på, når Hvedagens Klimatopmøde, det sidste i rækken af topmøder, der har været holdt rundt omkring i Assens Kommune, kommer til Aarup onsdag 24. april.

Vi danskere er nogle af dem, der udleder allermest CO2 fra vores privat husholdninger, vi udleder ifølge CONCITO dobbelt så meget som den gennemsnitlige verdensborger, og klimatopmøderne giver stof til eftertanke.

– Det, konceptet især er lykkedes med, er at give folk en viden og forståelse for, at de hver især kan gøre en forskel, siger klimakoordinator i Assens Kommune, Sanne Munk Doll.

Flere deltagere på møderne har indtil nu været begejstrede, lyder det i en pressemeddelelse fra kommunen, her siger Bolette fra Thorøhuse blandt andet:

– Det er vildt, når man ser det sort på hvidt, at man kan reducere sin CO2-udledning gennem forholdsvis små vaneændringer. Det bliver dejligt konkret og nemt at forholde sig til, hvad man skal gøre.

Deltagerne i topmødet, opfordres til at tage en computer eller tablet med, da man på mødet får adgang til et univers, hvor man kan “lege” med sit eget forbrug, og blive klogere på, hvor meget man kan spare ved at ændre sin adfærd på forskellige punkter.

Topmødet i Aarup foregår på Industrien og begynder klokken 17.30. Det er gratis at deltage, og man får oven i købet et klimavenligt måltid mad, men man skal tilmelde sig senest mandag 22. april på assens.dk/klima.

Der har tidligere været afholdt klimatopmøder i Assens, Jordløse, Haarby, Tommerup og Thorøhuse. (liw)

Del denne historie på: