Bliv klogere på det gamle Aarup

Aarup

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Byvandring onsdag den 27. april klokken 19

I dag kalder vi Glamsbjerg for en skoleby, men sætter vi os ind i tidsmaskinen og kører tilbage til 1900-tallets Aarup, var der forskole, folkeskole, realskole, teknisk skole og handelsskole. 

Nogle af bygningerne kan fortsat ses i gadebillede, andre er for længst revet ned. 

Det kan man forvisse sig om, når Industriens Foredragsforening inviterer til byvandring onsdag den 27. april klokken 19. 

Guide på turen er Hans Walmar, der slog sig ned i byen for 47 år siden, dengang var han 27 år. Han skrev for et par år siden bogen om Aarup og Erholms historie. 

Under rundturen vil også Sven Jensen og Carl Christiam Horn Andersen give deres besyv med, og de er begge barnefødte i Aarup. 

Andre er også velkomne til at supplere med erindringer og anekdoter, mens nye Aarupborgere blot skal spørge ind til historien. 

Turen på ”Mindernes boulevard” går også forbi apoteket, lægehuset possementen og selvfølgelig jernbanestationen, for det var anlæggelsen af jernbanen over Fyn tilbage i 1865, der er skyld i at nogle få huse og gårde kunne blive til en stationsby med slagteri, bryggeri, gæstgiveri, telefoncentral, elværk, tre bagere, forskellige håndværk og industrivirksomheder med meget mere. 

Byvandringen begynder i galleriet med indgang fra enten biblioteket eller det lokalhistoriske arkiv, Bredgade 73-75, Aarup. 

Rundturen koster 80 kroner, dog kun 60 kroner for medlemmer af Industriens Foredragsforening. 

Byvandringen slutter også i Galleriet med kaffe og en snak.

Del denne historie på: