Bettina Lund åbner garnbutik i Bredgade 22 i Aarup den 19. april

Aarup

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

– Jeg har lige fået et oldebarn, og jeg har tænkt mig at strikke en trøje til hende. 

– Mit barnebarn skal på efterskole efter sommerferien, og så tror jeg det vil være godt med et par hjemmestrikkede sokker. 

Det er den slags henvendelser, som Bettina Lund elsker, og som får hende til at sige: 

– Det er den fysiske butik, som er nummer et for mig. Jeg har også en webshop, men hvis indtægter og udgifter bare kan gå lige op, er det fint, siger Bettina, Lund som er rykket ind i Bredgade 22, hvor senest Blomster Kunst holdt til. 

Lige nu er hun ved at stille tingene – garn i lange baner, opskriftsbøger, strikkepinde med meget mere – på plads, sådan at hun er klar til at tage imod fra 19. april. 

Fyreseddel

For seks år siden fik hun en fyreseddel fra Odense Kommune, og så var det efter 20 år slut med at være dagplejer. I stedet åbnede hun en garnbutik i 5210 Centeret på Tarupvej ca. 500 meter fra Tarup Center. 

– Der skulle jeg tilpasse mig centerets åbningstider, som var 10 – 17.30 mandag fredag og klokken 10 -14 – og det havde jeg det sådan set fint med, selvom jeg var på arbejde 52 uger om året, dvs. heller ikke holdt sommerferie. Men efter at have fået børnebørn, jamen så vil jeg også gerne være sammen med dem. Og derfor måtte jeg genopfinde mit arbejdsliv, siger Bettina, der er på vej til at blive 50 år. 

Børnebørnene bor i Vissenbjerg og Skallebølle, hvor også Bettina og hendes mand har boet de seneste tre år, efter 17 år i Korup. Før da boede Bettina på Sjælland. 

Revisionen af arbejdslivet betød, at hun sagde farvel til Tarup og goddag til Aarup. 

– Jeg kender Aarup som en dejlig by, og så var der en butik, jeg kunne overtage. Ved at rykke ind i Aarup bestemmer jeg selv min åbningstider. Og det betyder, at jeg vil holde lukket om mandagen, ja og jeg vil også holde sommerferie og forestiller mig også at holde lukket mellem jul og nytår. 

Nuvel, først og fremmest flytter Bettina Lund til Aarup for at holde åben i sin garnbutik, som henvender sig til kvinder – og mænd – som strikker, hækler og broderer. 

Mænd velkomne

Folkebladets reporter havde da hørt om de to strikkende nordmænd Arne og Carlos, men måtte lige spørge ind til det med mænd, og den er god nok. 

– I Tarup havde jeg flere mænd som kunder, der både strikker og hækler. Og tilbage i tiden var det f.eks.  meget almindeligt at sømænd på langfart broderede, fortæller Bettina. 

Selv om de mange hyldemeter med garn og tilbehør fylder godt op, vil der også blive et hjørne med stole og bord, hvor kunderne kan slå sig ned og få en kop kaffe og gode råd fra Bettina, der lige nu især strikker og broderer, men i perioder også finder hæklenålene frem. 

Bettinas mand – der har en revisoruddannelse i bagagen – tager sig af regnskabet, mens Bettina klarer alt andet: indkøb, udstilling og kundebetjeningen. 

– Garnbutikken – det er min baby, siger Bettina. 

Del denne historie på: