Bakii Cakes udvider produktion og åbningstiderne

Aarup

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Når kagen vokser, som man siger, er det noget positivt. I hvert fald, når det drejer sig om samfundsøkonomien, for så får politikerne flere penge at kaste ud til vælgerbefolkningen. 

Når det gælder en virksomhed – det kunne være Bakii Cakes i Bredgade 33 i Aarup – holder billedet som regel også. 

Hos Bakiie Cakes gør det, for produktionen af ostekager – cheesecakes – skal snart skal til at stige, sådan for alvor, og det glæder de to virksomhedsejere og eneste ansatte, Anitta Borne og Chastine Solmer, sig over. 

– Vi har indgået en aftale med en grossist i Odense, som har fat i mange af de store cafeer på Fyn og store dele af Jylland. Så for os bliver udfordringen at følge med, når det gælder produktionen, fortæller Chastine. 

Kædereaktion

Den nye storkunde har sat en sand kædereaktion i gang. 

Chastine og Anitta måtte afgøre, hvordan de ville lægge flere timer i virksomheden, og det bliver i første omgang Chastine, som kommer til at arbejde fuldtids i virksomheden, i det hun har sagt sit job som klubhusbestyrer hos Aarup Boldklub op pr. 1. juli, mens Anitta fortsat vil arbejde som lærer ved siden af produktion og salg af ostekager. 

Chastine og Anitta kommer også til at vurdere om produktionskapaciteten – de to røremaskiner – er nok? Det samme gælder frysekapaciteten, hvor de færdige cheescakes lige nu opbevares i et antal kummefrysere. 

Skal levere kager på paller

– Det bedste ville være at have et frostrum bagerst i lokalet. Og dog, måske skal det være en frostcontainer i gården, for vores nye grossist skal have leveret ostekagerne på paller – og jeg er ikke sikker på, at vi kan få en palle ud gennem døren, siger Chastine. 

Bakii Cakes leverer også til et cateringfirma i Odense, der ligesom grossisten henter kagerne i Aarup, men dertil kommer enkelte i lokalområdet, som får leveret af Anitta og Chastine. 

Her er udfordringen, at de ikke ejer en bil med frysekapacitet. 

– Det er ikke nok at have kagerne liggende på køl, så hvis vi selv – i større omfang end nu – skal stå for leveringen, skal vi investere i en bil i stil med de biler, som Hjem-Is kører rundt med, og det kræver rigtig mange og måske også større modtagere, for at det kan betale sig. Så det bedste vil nok være, at vi indgår aftaler med grossister, som kan hente kagerne hos os, siger Chastine. 

– Vi får også mange forespørgsler fra Sjælland, og vi vil da gerne levere kager til sjællændere, men vi mangler grossisten, fortæller Chastine. 

Stamkunder i cafeen

Chastine og Anitta har efter en coronapause netop genåbnet caféen, der for en stund endnu holder åben torsdag og fredag klokken 13-17. Men når Chastine går all in i virksomheden, vil åbningstiden blive udvidet. 

– Det er gået rigtig godt med besøget i caféen efter genåbningen, for vi har både stamkunder samtidig med at vi også får nye kunder. Caféen vil fortsat være en biting i vores virksomhed, men jeg synes, det er sjovt at stå i caféen, så derfor udvider vi åbningstiden, siger Chastine.

Til sommer er det også tanken at indrette et gårdmiljø med caféborde og udeservering. 

Da Anitta og Chastine åbnede cafeen, blev de mødt med et krav om at have et kundetoilet, som de lige nu er ved at have fået indrettet i baglokalet – med adgang fra gården. Det satte i øvrigt også en mindre kædereaktion i gang, for toilettet skal holdes adskilt fra produktionslokalet, og derfor har de fået opført en skillevæg. 

Ja, planerne er mange, og dem, tror jeg, gerne Anitta og Chastine vil fortælle mere om, f.eks. over en kop kaffe og en ostekage i cafeen i Bredgade 33. 

Del denne historie på: