Bakii Cakes overtager Aarup Bageri og drømmer om udsalg og kaffesalg

Aarup

21. marts 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Indehaverne har ambitioner om udvidelse og vækst af cheesecakes til Jylland og Sjælland

– Jeg vil gerne have tre cheesecakes og en kop kaffe. 

– Skal det være to go?

– Nej, jeg sætter mig her i butikken. 

– Du kan også sætte dig i vores gårdhave. 

Sådan kan det meget vel lyde hos Bakii Cakes om nogle måneder, hvis det går som Anitta Borne og Chastine Solmer ikke drømmer om, men også arbejder for. 

De to har nemlig overtaget ejendommen med det tidligere Aarup Bageri på Bredgade 33– i praksis er det Chastine og hendes mand købt ejendommen af tidligere bagermester Bjarne Ådal og Ellis Jensen.  

I første omgang handler det om at få trimmet bageriet til produktion af cheesecakes, dernæst at få opskaleret produktionen og få distributionen sat på skinner, sådan at f.eks. også københavnere kan sætte tænderne i de  

– Det er bestemt vores tanke, at vi skal bruge butikken som udsalgssted, og at man skal kunne sætte sig og nyde en kop kaffe. Og det er også muligt at man kan sætte sig i haven med kage og kaffe, siger Chastine. 

Det begyndte i Café 

Gårdhaven

For seks år siden drømte Anitta og hendes moster, Chastine, overhovedet ikke om at de to skulle sæt-te et engros-bageri i søen. 

Anitta havde droppet sit job som skolelærer for at drive den nystartede Café Gårdhaven i Tommerup St. 

Med hjemkundskab som linjefag havde Anitta både praktiske og teoretiske forudsætninger for at bage kager til cafékunderne. Cheesecakes var blot en af flere muligheder, men næsten fra begyndelsen erfarede Anitta, at det var cheesecakes, som cafégæsterne ville have. 

Nogle dage kunne cheesecake-salget nemlig udgøre op til 85 procent af kagesalget – men sjældent mindre end 75 procent. 

Svært at vælge kage

Cheesecakene kunne fås i flere varianter og Anitta oplevede, at kunderne havde svært ved at vælge f.eks. en hindbær eller en passionsfrugt-cheesecake – og at snakken ved bordene handlede om kager-ne. 

Det fik Anitta til at skære kagerne op i mindre stykker og tilbyde tallerkenanretninger med tre forskel-lige cheesecakes. Det blev et hit – i cafeen og som to go. 

Så kom Chastine Solmer ind i billedet og de begyndte at producere cheesecakes til caféer på i første omgang på Fyn. 

Corona-nedlukningen har dog fået Chastine og Anitta til at ændre fokus, sådan at de især satser på at levere cheesecakes til delikatesseforretninger og ostebutikker. 

Aktuelt kan kagerne fås i seks varianter og sælges i pakker af 2 x 3 cheesecakes. For at minimere spil-det leveres kagerne i frossen tilstand. 

– Det er så samtidig en udfordring, når det gælder distributionen, og vi har ikke færdigudviklet, hvordan vi får klaret distributionen, når det gælder om at levere kager til Fyn og Sjælland, som vi har et ønske om, siger Anitta og Chastine, der også drømmer om at købedygtige københav-nere skal få fynske cheesecakes på tallerkenerne. 

Ind i Aarup Bageri

For et års tid siden var salget af cheesecakes kommet op på et niveau, at Anitta og Chastine så sig om efter lokaler, der kunne bruges til produktion i større skala og faldt så over Aarup Bageri, der stod tomt. 

I første omgang lejede de sig ind, men da ejendommen var sat til salg, endte det med, at Chastine og hendes mand købte ejendommen.

– Vi var bange for, at den måske blev solgt, så vi ikke længere havde adgang til bageriet, fortæl-ler Chastine. 

Købet betyder så, at Bjarne og Ellis indtil videre bliver boende som lejere. 

Laver alt selv

For Anitta og Chastine har cheesecake-eventyret været en kæmpe læreproces, for de to står for alt lige fra produktion og udvikling af kager, markedsføring, salg, pakning, distribution, bogholderi og ad-ministration i øvrigt. 

– Vi kender nogle folk, hvis erfaringer vi kan trække på, og vi har også facebookgrupper, som vi kan spørge, men ellers er det learning by doing, og det gælder på alle punkter om optimering af det vi gør, siger Anitta. 

Ambitionerne om at Bakii Cakes skal vokse i kraft af nye cheesecakevarianter, nye pakninger, flere kunder på Fyn, Jylland, Sjælland og København, mere ad hoc gadesalg, som senest i forbindelse med valentinsdag, og siden butikssalg fra Bredgade-butikken er store. Perspektivet for at udfolde ambitio-nerne er dog usikkert. 

Hvornår stopper corona-restriktkionerne er et aspekt, et andet er at få overskud – økonomiske som tidsmæssigt – til at folde ideerne ud. 

– Lige nu er der ikke økonomi til at vi kan arbejde fuld tids i Bakii Cakes, så jeg har genoptaget min lærergerning og er blevet tilkaldevikar på Vissenbjerg Skole, siger Anitta. 

– Og jeg bestyrer kiosken i Aarup Boldklubs klubhus, hvor omsætnineng især kommer fra at lave mad til seniorfodboldspillerne, fortæller Chastine, som blev klubhusbestyrer 1. januar 2017.

Del denne historie på: