Atter liv i Galleriet på Kulturhuset Industrien: Malerier og keramik udstilles i maj

Aarup

1. maj 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Efter en coronanedlukning på fire måneder er Galleriet igen vågnet op til dåd. Endelig kan den falmede juleplakat tages ned og blive erstattet med en ny, som fortæller om Marianne Vestergaard, som udstiller malerier og Bodil Sørensen, der viser keramik i maj måned. 

– På grund af coronaen er der ”lang fernisering” den 6. maj. Det vil sige, at vi begynder klokken et og slutter klokken 17. Udstillingen kan ses i bibliotekets betjente åbningstid frem til 29. maj, fortæller Ingeborg Bendixen fra foreningen ”Galleriet”. 

Usynligt for øjet

Marianne Vestergaard, som er uddannet pædagog, har i mange år brugt sin fritid på at tegne og male. Den første maleriudstilling var i 1996, og siden er det blevet til mange flere af slagsen. På denne udstil-   ling vises der akrylbilleder og akvareller, og kunstneren prøver med sit maleri at gengive mennesker og natur og lade skønhed, dynamik  og bevægelse, ja selv lyde komme til orde i maleriet. Marianne Vester-gård er glad for akvarelmaleriet, for her får maleren nok tingene til at ske, men farverne kan få lov til at skabe deres helt eget liv. Hendes motto er et citat af forfatteren Antoine de Saint Exuperys: ”Det er meget forskelligt, hvad der rører os mennesker, det væsentlige er usynligt for øjet.”

Uforudsigelig keramik

Bodil Sørensen, der lærte pottemagerfaget i Sønderborg og på Mors, blev i 2000 optaget på Aarhus Kunstakademi for at lære om skulptur, men hun skiftede til grafik det sidste år. Nu arbejder hun mest med at fremstille drejede ting og skulpturer, som hun giver jordens smukke oxydfarver. Raku brænding er en side af keramikken, som hun sætter pris på, fordi hun finder den spændende og temmelig uforudsigelig.

Alle er velkomne til ferniseringen, hvis de kan fremvise et gyldigt coronapas.

Kulturhuset Industrien har adressen Bredgade 73, Aarup.

Del denne historie på: