Amstrup og Baggesen vil bygge op til 85 boliger på ”Trekanten”

Aarup

5. maj 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Mens Aarup Kommune vil udstykke sin andel af ”Trekanten”, dvs. arealet mellem Møllegyden, Assensvej og Ørsbjergvej, med 29 byggegrunde, vil Amstrup og Baggesen på sit areal opføre op til 85 tæt-lave boliger. 

Amstrup og Baggesen skal også bygge i Aarup 

Det er ikke kun kommunen, som køber jord af gårdejeren ved Bakkehusene. Amstrup & Baggesen Enterprise A/S har købt 3,2 hektar jord, som støder op til kommunens areal: 

– Vi håber, at vores påtænkte projekt med mulighed for 1 og 1½ plans huse, i samspil med parcelhusgrundene, vil være med til at skabe et attraktivt boligområde, der er interessant for såvel nuværende som kommende beboere i Aarup, som har det til fælles, at de ønsker sig et nybygget hus med egen have og godt fællesskab i naturskønne omgivelser, fortæller direktør for Amstrup og Baggesen, Niels Ove Jensen. 

Amstrup & Bakkesen forventer at kunne opføre i alt 85 tæt-lave boliger på området. 

Det kunne Steen F. Andersen fra Amstrup & Baggesen fortælle til Folkebladets reporter, da parterne i den netop afsluttede grundhandel, torsdag eftermiddag mødtes på Møllegyden foran ”Trekanten”. 

De sidste streger er endnu ikke tegnet, kunne Steen F. Andersen fortælle. Uden at det dog betyder noget for det forventede antal boliger. 

Til stede var borgmester Søren Steen Andersen (V), direktør Ove Jensen, Amstrup og Baggesen, førnævnte Steen F. Andersen samt ægteparret Jørgen Mindegaard Nielsen og Lone Vasegaard, som har solgt 9,4 hektar jord til Aarup Kommune og 3,2 hektar til Amstrup og Baggesen. 

Tilbage har Jørgen Mindegaard og Lone Vasegaard 35-37 hektar jord på deres ejendom. Jorden er forpagtet ud, idet Jørgen ikke længere er aktiv landmand, men er overgået til pensionisternes rækker. 

Borgmester Søren Steen Andersen er som udgangspunkt optimist, når det gælder interessen for at købe en byggegrund på Trekanten. 

– Det kan gå meget stærkt, siger Søren Steen Andersen. 

– Min eneste frygt er, at regering og Folketing kunne finde på at lave et indgreb rettet mod boligmarkedet i København og Aarhus, som også vil få negative konsekvenser for folks lyst til at bygge hus udenfor København og Aarhus. 

Del denne historie på: