AB Gymnastik Igangsætter planlagt generationsskifte på ordinær generalforsamling

Aarup

29. maj 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Lige nu er det gratis at træne. Til efteråret kommer bordtennis på programmet

73 år. Så mange år har Linda Morgen, Nadja Rau, Nicolai Rau, Birte Andersen og Britta Bang knoklet for gymnastikken i AB Gymnastik. 

På generalforsamlingen 26. maj takker de af og overlader styringen til yngre og knap så erfarne kræfter. 

– Vi er dog til rådighed for den nye bestyrelse. For det skal gå ordentligt til, siger Nadja Rau, og det er de øvrige helt enige i. 

Generationsskiftet er nemlig nøje planlagt

– Da jeg i 2019 sagde ja til at tage endnu to år som formand, besluttede jeg ved samme lejlighed, at jeg så ville stoppe i 2021, siger Britta Bang, som blev frivillig leder i 2008, selv om det under snakken med Folkebladet kunne tyde på, at hun måske allerede nogle år tidligere var begyndt at lave pr for AB Gymnastik. 

– Da jeg blev formand i 2017, arbejdede jeg ikke fuldtids, men det gør jeg i dag, så det går da ud over familien at være formand, siger Britta Bang, der derfor fremover ønsker at prioritere familien. 

Hvad Linda Morgen vil prioritere, når hun som bestyrelsens nestor med 30 aktive leder- og trænerår i bagagen vil bruge de frigjorte timer til, ved hun ikke. 

Det gør til gengæld Nicolai Rau, der er lærer, for han har fået nyt job, og så skal det gives en skalle. 

Fælles for de fem afgående er, at det gælder om at stoppe, når det går godt. 

Og det går godt hos AB Gymnastik, fortæller de fem: Således var der senest 23 hold, mod 20 året før. 

Selv om det ind i mellem kan være svært, er det indtil videre lykkedes at rekruttere nye trænere og ledere, når det har været nødvendig. 

Bevares, ikke alt er lige godt, således er medlemstallet under coronanedlukningen faldet med 17 procent. 

– Så vi er da spændte på, hvor mange der melder sig, når vi går i gang til efteråret, siger de afgående bestyrelsesmedlemmer. 

Under normale omstændigheder ville AB Gymnastik på nuværende tidspunkt for længst have sluttet sæsonen med to opvisninger. De blev aflyst for 2. år i streg. 

Glad i låget

Det er dog muligt at gå til sport hos AB Gymnastik frem til sommerferien på følgende hold: Floorball; yoga; Jumping fitness både for voksne og børn; spring for børn og seje piger 1. 

– Lig nu er det oven i købet gratis at gå til træning på disse hold, fortæller Britta Bang.

Fælles for de fem er også, at de finder det meget givende at være frivillig. 

– Jeg bliver glad i låget af arbejdet, siger Britta.

De fem opfordrer ikke mindst forældre, der har børn, som går til gymnastik, til at gøre en frivillig indsats som leder eller træner. 

Selv om de fem for længst har valgt at stoppe, har det ikke kun handlet om at afslutte, helt som sædvanligt har de også tænkt fremad. 

-Vi har planlagt nye hold, som vi håber at kunne få på programmet til efteråret, og det er bl.a. yoga for mænd og bordtennis.

Del denne historie på: